iHunt, producător român de telefoane mobile, se listează astăzi la bursă

iHunt, producător român de telefoane mobile, se listează astăzi la bursă
scris 9 iul 2019

iHunt Technology Import Export Ploiești, producător sub brand propriu de telefoane mobile, cu operațiuni și de import, se listează astăzi la cota Aero a Bursei de Valori București, confirmând astfel informațiile anunțate de Profit.ro încă din luna februarie. Termenul inițial a fost până la finele lunii iunie, cu punerea în vânzare a unui pachet cuprins între 10% și 25% din capitalul social al companiei. Banii atrași în urma operațiunii vor susține dezvoltarea gamei de produse electronice sub brandul iHunt.

Cezar Cătălin Stroe este acționar cu o cotă de 99,5% din capitalul social al companiei și directorul general al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News

Restul acțiunilor îi revin lui Liviu Corneliu Stroe, potrivit datelor www.termene.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Tudor, IT Teams: Europa nu va fi niciodată un Silicon Valley, dar ar putea să o depășească pe un model diferit CITEȘTE ȘI Tudor, IT Teams: Europa nu va fi niciodată un Silicon Valley, dar ar putea să o depășească pe un model diferit

Listarea este efectuată prin intermediul brokerului Goldring și, într-un scenariu optimist, iHunt ar putea veni la bursă cu o capitalizare de 38 milioane de lei. În varianta pesimistă, suma va atinge 17 milioane de lei.

iHunt technology Import Export Ploiești a fost înființată în anul 2015 și are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. Compania administrează magazinul online www.ihunt.ro.

Obiectivul strategic al companiei este de a ajunge, într-un orizont de timp de 2 ani, cel mai mare importator direct de telefoane mobile chinezești sub marcă proprie, prezente în portofoliile marilor operatori locali. 

iHunt, producător român de telefoane mobile, se listează astăzi la bursă

În prima parte a lunii decembrie 2018, asociații companiei au hotărât schimbarea formei juridice a firmei din societate cu răspundere limitată (SRL) în societate pe acțiuni (SA), administrată în sistem unitar.

“Capitalul social al iHunt Technology Import-Export SA, în valoare de 1.410.000 lei, integral vărsat și constituit prin aport în numerar va fi împărțit într-un număr de 14.100.000 acțiuni ordinare, nominative, indivizibile, de valoare egală, emise în formă dematerializată, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune. (…) Acțiunile sunt emise în formă dematerializată și, după admiterea la tranzacționare pe una din piețele administrate de Bursa de Valori București, vor fi tranzacționate pe respectiva piață, în conformitate cu prevederile legislației aplicabile pieței de capital și a altor reglementări incidente acesteia”, se arată într-o hotărâre a acționarilor din 13 decembrie 2018.

Huawei mută în războiul cu Statele Unite CITEȘTE ȘI Huawei mută în războiul cu Statele Unite

Afacerile companiei au atins 24,7 milioane de lei în 2018, de la 24,1 milioane de lei în 2017 și 13,1 milioane lei în 2016. În schimb, profitul net a scăzut în 2018 la 482.339 lei, de la 2,14 milioane de lei în anul precedent.

Pentru acest an și 2020, Stroe vrea să pătrundă cu iHunt pe piețe din Europa, demers susținut de o investiție realizată în 2018.

iHunt va fi primul magazin online și brand de electronice listat la Bursa de Valori București pe piața Aero. Simbolul la tranzacționare va fi HUNT.

viewscnt
Afla mai multe despre
ihunt
telefoane
listare
bvb
aero
actiuni