Operațiune avizată: eMAG fuzionează în Ungaria cu rivalul Extreme Digital și țintește vânzări de 1 miliard de euro în țara vecină. Intrare pe 5 noi piețe

Operațiune avizată: eMAG fuzionează în Ungaria cu rivalul Extreme Digital și țintește vânzări de 1 miliard de euro în țara vecină. Intrare pe 5 noi piețe
scris 6 iun 2019

eMAG, cel mai mare retailer local online, fuzionează în Ungaria cu rivalul său Extreme Digital, într-o operațiune anunțată în primăvară ca fiind derulată prin subsidiara eMAG Ungaria și avizată astăzi de Consiliul Concurenței din România.

eMAG țintește astfel vânzări de 1 miliard de euro, într-un interval de 6 ani, în țara vecină. eMAG este administrat de Dante International, companie controlată de grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu.

Urmărește-ne și pe Google News

Fuziunea va permite noii companii să intre și pe piețele din Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația și Austria.

Compania ungară a fost înființată în anul 2001 de către Balázs Várkonyi și Gyula Kelemen, cei mai puternici antreprenori din zona de tehnologie din Ungaria, iar în 2007 a devenit societate pe acțiuni în urma unei investiții din partea SoftCon Informatik înregistrată în Elveția. Din anul 2010 a început extinderea pe plan extern, Extreme Digital lansându-se pe piața online din Slovacia și Cehia. În 2011 a urmat România, în  2013, Croația și, în 2015, Slovenia.

În decembrie 2017, Extreme Digital a deschis și un showroom în România, în incinta magazinului Kika din bulevardul Theodor Pallady.

Tranzacție: Easyhost, firma care găzduiește site-urile eMAG sau Carrefour, cumpără 8,1% din Zonga Music pentru aproape 1 milion de lei CITEȘTE ȘI Tranzacție: Easyhost, firma care găzduiește site-urile eMAG sau Carrefour, cumpără 8,1% din Zonga Music pentru aproape 1 milion de lei

În Ungaria, retailerul deține 16 magazine, iar printre concurenți se află chiar eMAG, cel mai mare retailer din România.

În 2017, Extreme Digital a fost preluată de grupul Steinhoff, dar câteva luni mai târziu, în contextul unui scandal în care a fost implicat holdingul german, proprietarii Extreme au recâștigat o participație de 50,4% de la acest grup.

Operațiune avizată: eMAG fuzionează în Ungaria cu rivalul Extreme Digital și țintește vânzări de 1 miliard de euro în țara vecină. Intrare pe 5 noi piețe

eMag a intrat în Ungaria în noiembrie 2013.

În urma fuziunii, eMAG România va deveni acționar majoritar al noii entități, cu 52% din acțiuni, restul de 48% revenind acționarilor Extreme Digital. Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea acordului autorităților de concurență.

O nouă tranzacție Neogen: împreună cu o companie din Estonia, cumpără un startup IT, investiție de 700.000 euro CITEȘTE ȘI O nouă tranzacție Neogen: împreună cu o companie din Estonia, cumpără un startup IT, investiție de 700.000 euro

Balázs Várkonyi, în calitate de CEO, și Gyula Kelemen, în calitate de CFO, alături de Cătălin Diț, actualul Country Manager al eMAG Ungaria, vor conduce noua companie, care va avea sediul la Budapesta.

Tehnologia folosită în Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația și Austria va fi cea dezvoltată de eMAG.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
ungaria
iualian stanciu
naspers
fuziune