Clever Tech, compania care deține aplicația clevertaxi.ro (Free Now) și preluată integral de Daimler în aprilie 2017, tranzacție anunțată în exclusivitate de Profit.ro, a fost capitalizată cu o primă de emisiune de 11,5 milioane de lei (2,4 milioane de euro). Anterior, aporturile în numerar ale grupului german în compania din România au depășit 13 milioane de euro.
Clever Tech a fost preluată integral în aprilie 2017 de către Intelligent Apps, proprietarul aplicației mytaxi.net și subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH, parte din grupul german Daimler, proprietarul Mercedes Benz.
Prin această tranzacție, anunțată în premieră de Profit.ro, România a devenit astfel a 11-a țară europeană în care mytaxi funcționează, numărul șoferilor înregistrați urcând astfel la 120.000, cu peste 7 milioane de clienți.
CITEȘTE ȘI Buget de 3 milioane de euro pentru trecerea de la Clever la Free Now. Numărul curselor este calculat că va crește cu 50% în 2020Aplicația Clever Taxi a fost lansată în octombrie 2012, este disponibilă în prezent în 20 orașe din țară și permite comandarea direct de pe smartphone, în doar câteva secunde, a celui mai apropiat taxi, utilizatorul aplicației având posibilitatea de a alege tariful și compania de taxi preferată.
Odată plasată comanda, utilizatorul poate urmări în timp real pe hartă traseul taxiului până la sosirea sa la destinație. Aplicația salvează un istoric al comenzilor și permite notarea șoferului la finalul cursei.
Anterior tranzacției mytaxi.net, acționarii Clever Tech erau Bestjobs Recrutare – 34,11%, Alexandru Dumitru – 29,89%, Mihai Cosmin Rotaru – 29,89% și Andrei Pitiș – 6,11%.
“În cazul Clever Tech, valoarea creată în piață înseamnă numărul curselor realizate în urma comenzilor prin Clever Taxi, adică undeva la 50 milioane de curse de la lansare. Negocierile au început în toamna anului 2016 și s-au încheiat în urma cu o lună”, a declarat Mihai Rotaru, directorul general al Clever Tech, la o întâlnire cu presa din luna iunie 2017.
CITEȘTE ȘI COVID-19 a tăiat din valoarea activelor pensiilor private obligatorii. La finele lunii martie, fondurile aveau mai puțini bani decât în noiembrie 2019El a afirmat, la acea vreme, că tranzacția are o valoare de ''8 cifre în euro'', ceea ce ar presupune minimum 10 milioane de euro.
Rotaru a estimat că piața serviciilor de taximetrie depășește un miliard de euro și are un potențial de creștere semnificativ în următorii ani.
Clever Tech a înregistrat în 2017, conform celor mai recente date publice disponibile, o cifră de afaceri de 3,48 milioane de lei, în creștere cu 111,5% față de anul precedent. După un câștig de 102.321 lei în 2016, firma a intrat anul trecut pe pierdere, cu un minus de 620.824 lei. Numărul salariaților a crescut cu 41,2%, la 24.