Ghiman, Telekom: Există pericolul unui blocaj iminent al economiei naționale. Multe firme însă s-au reinventat

Ghiman, Telekom: Există pericolul unui blocaj iminent al economiei naționale. Multe firme însă s-au reinventat
scris 14 apr 2020

Un studiu realizat la solicitarea Telekom Romania relevă că, pentru 63% dintre firmele respondente, cea mai mare cauză de stres este o criză economică iminentă, spune Ovidiu Ghiman, director executiv comercial segment business. De asemenea, impactul financiar și diminuarea nivelului de activitate reprezintă principalele probleme cu care se confruntă acestea: 79%  dintre respondenți se confruntă cu probleme de lichiditate, 74% au proiecte sau comenzi anulate, 50% se așteaptă la întârzierea plăților de la clienți, în timp ce 43% au dificultăți în acoperirea salariilor.

Concluzia rezultă dintr-un sondaj online efectuat în intervalul 2-33 aprilie, pe un eșantion de antreprenori, indicat ca reprezentativ național, pentru care nu este prezentată și marja de eroare.

Urmărește-ne și pe Google News

Ghiman spune că atitudinea generală a antreprenorilor este mai degrabă pesimistă, cu un plus în cazul companiilor medii, după ce majoritatea firmelor au fost obligate de situație să-și închidă activitatea.

"Firmele care au răspuns chestionarului recunosc că impactul pandemiei este generalizat și nu doar asupra afacerii lor, în condițiile în care există o interdependență între ei și furnizori. O parte dintre antreprenori nu își imaginau că afacerile lor (transport urban, construcții, montări de geamuri, comerț cu mobilă) pot continua fără interacțiune face-to-face, însă în prezent reușesc să comunice foarte bine online cu angajații și să asigure continuitatea afacerii", a spus reprezentantul grupului de telecomunicații.

Pe de altă parte, cei care au fost nevoiți să își suspende activitatea, au de gând să se reîntoarcă la afacerea propriu-zisă imediat după încheierea stării de urgență, cei mai mulți estimând luna iunie.

Sameday, curierul eMAG, ținta unui incident informatic: O parte din datele privind expediții din 2019, extrase ilegal și postate pe un forum CITEȘTE ȘI Sameday, curierul eMAG, ținta unui incident informatic: O parte din datele privind expediții din 2019, extrase ilegal și postate pe un forum

Ghiman descrie și situații în care afacerile s-au reinventat pe termen scurt.

"În această perioadă dificilă, mai multe firme au reușit să își continue activitatea prin schimbarea totală a modelului de afaceri: o spălătorie auto preia mașinile clienților de acasă, le spală și le returnează la adresa clientului; o firmă de avocatură oferă consiliere juridică în locul reprezentării în instanță; o firmă de contabilitate oferă mare parte din timp consiliere pe probleme de șomaj tehnic", a afirmat directorul grupului.

În sprijinul companiilor afectate de oprirea economiei din cauza epidemiei de coronavirus, Telekom Romania va furniza comunicații nelimitate, cu o reducere de 100%, tuturor clienților companii care au planuri tarifare cu trafic inclus, timp de o lună, începând de marți, 14 aprilie.

Extraopțiunea va putea fi activată din aplicația de management al contului MyAccount Telekom, în câțiva pași simpli, fără niciun cost suplimentar sau constrângeri contractuale.

La expirarea perioadei de valabilitate, extraopțiunea se va dezactiva automat, iar clienții vor reveni la beneficiile inițiale.

EXCLUSIV eMAG intră pe o nouă piață, de 500 milioane de euro, și vrea o cotă de peste 10% în următorii 3-5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV eMAG intră pe o nouă piață, de 500 milioane de euro, și vrea o cotă de peste 10% în următorii 3-5 ani

Ulterior, ei vor avea posibilitatea să aleagă în continuare această extraopțiune, contracost, apelând numărul de telefon 1921 sau direct din aplicația MyAccount Telekom.

De la declanșarea stării de urgență în România, în 16 martie, Telekom Romania a lansat o serie de oferte, instrumente și facilități prin care susține activitatea antreprenorilor, a sistemului educațional și a instituțiilor statului, implicate în gestionarea crizei.

iHunt, producător român de telefoane mobile, schimbă strategia - începe să aducă în țară și să vândă măști și echipamente de protecție medicale CITEȘTE ȘI iHunt, producător român de telefoane mobile, schimbă strategia - începe să aducă în țară și să vândă măști și echipamente de protecție medicale

Telekom Romania a extins ofertele comerciale lansate la începutul anului pentru antreprenorii care se vor porta, atât online, cât și offline, până pe 17 mai 2020, și care optează pentru abonamentul Freedom 5. Astfel, clienții companii vor beneficia de conectivitate mobilă nelimitată, voce și internet 4G, cu 100% reducere din costul abonamentului în primele șase luni de la portare.

Pentru continuarea studiilor de la distanță, Telekom oferă un pachet gratuit ce include atât licențele de acces în platforma de management educațional Adservio, cât și conectivitate mobilă nelimitată 4G.

Până în prezent, peste 300.000 de noi elevi, 18.000 de profesori, din peste 2.000 de școli, dar și 600.000 de părinți s-au înscris în platformă în ultimele săptămâni, a spus Ghiman.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
pandemie
blocaj
criza economica