FOTO Constructori români și italieni luptă pentru casa istorică de lângă ASE

FOTO Constructori români și italieni luptă pentru casa istorică de lângă ASE
scris 27 mai 2019

Athenaeum Construct, Research Consorzio Stabile Societate Consortile (Italia) și asocierea formată din ACI International Invest și San Colombano Costruzioni (Italia) au depus oferte pentru restaurarea monumentului istoric casa Nanu-Muscel din Piața Romană 7 și construcția unei clădiri de șase etaje, proiect estimat la 34,6 milioane de lei, fără TVA.

Vineri, rectorul ASE, Nicolae Istudor, a declarat că două consorții mari încearcă în prezent să obțină acest proiect, fără să indice numele acestora. Conform informațiilor Profit.ro, este vorba de companiile menționate mai sus.

Urmărește-ne și pe Google News

Contractul va fi derulat pe doi ani, de la data atribuirii.

BNR e tot mai îngrijorată de efectele deficitului extern asupra cursului leu/euro și vorbește de \ CITEȘTE ȘI BNR e tot mai îngrijorată de efectele deficitului extern asupra cursului leu/euro și vorbește de "incertitudinile mari" generate de trecerea la IRCC

Istoria casei Nanu-Muscel

Situată lângă clădirea Academiei de Studii Economice, casa Nanu-Muscel a fost construită în anul 1890 în stil neo romantic cu accente Art Nouveau, la comanda medicului profesor Ion Nanu-Muscel.

FOTO Constructori români și italieni luptă pentru casa istorică de lângă ASE

Casa a fost în proprietatea Academiei de Înalte Studii Comerciale și Industriale, viitoarea ASE, fiind donată în 1940 de văduva Nanu-Muscel pentru a adăposti profesori pensionari ai instituției de învățământ și studenți.

Imobilul a fost cumpărat în 2012 de către ASE de la firma Proconces Ro, aflată în insolvență la momentul tranzacției, pentru suma de 3,8 milioane de euro.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir depune un nou proiect \ CITEȘTE ȘI Senatorul ALDE Daniel Zamfir depune un nou proiect "împotriva cametei" și plusează cu interzicerea creditelor în valută și conversia celor existente, după ce legile anterioare au picat la CCR

Nelocuită, clădirea a intrat într-un proces de degradare. Lucrările de consolidare, restaurare și extindere au început în 2016, dar au fost sistate în luna aprilie a aceluiași an de Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru că acestea s-ar fi derulat în baza unui aviz care nu respecta prevederile.

Ulterior, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, s-a stabilit că autorizația de construcție este legală.

Prima licitație pentru consolidarea clădirii și construcția celei noi a fost câștigată de Palex Construcții Instalații SRL București pentru suma de 23,32 milioane de lei, fără TVA, în luna mai 2015, dar firma a renunțat ulterior la contract.

viewscnt
Afla mai multe despre
ase
nanu-muscel
licitatie
consolidare
restaurare