FintechOS, startup fondat de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, specializat în soluții pentru accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, desprins în 2017 din compania locală Softelligence, a ridicat o rundă de investiții de 60 milioane de dolari, bani care vor susține continuarea procesului de creștere și dezvoltare a platformei IT.
Finanțarea Seria B a fost condusă de fondul de investiții Draper Esprit, cărora li s-au alăturat Early Bird, OTB Ventures, Gapminder Ventures și Launchub. Earlybird Digital East Fund a participat, prin BERD, și la prima rundă de finanțare a startup-ului devenit gigant UiPath.
Profit.ro a premiat FintechOS la ultima gală.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Șase luni am lucrat la această finanțare și am vorbit cu aproape 100 de investitori din toată lumea. Cu această finanțare vom reuși să ieșim în afara Europei, unde avem birourile și clienți, circa 40", a declarat Sergiu Neguț, cofondator FintechOS.
El a adăugat că, în urma acestei finanțări, FintechOS devine o țintă pentru o nouă finanțare din partea oricărui jucător global din acest domeniu.
CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)Anterior, în decembrie 2019, compania a atras o finanțare de 14 milioane de dolari. Astfel, Prima investiție a GapMinder VC în FintechOS a fost în 2018 cand a condus într-o rundă de tip Seed în valoare de două milioane de dolari. De asemenea, GapMinder a finanțat FintechOS la finalul lui 2019, când compania de tehnologie a ridicat o rundă de tip Serie A în valoare de 14 milioane de dolari.
Acum, fondurile vor fi utilizate în principal pentru a întări poziția companiei în Europa și în Marea Britanie, și pentru a susține expansiunea globală, principalele piețe vizate fiind Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America de Nord. FintechOS are în plan să deschidă sedii în SUA, Dubai și Singapore, și să-și crească numărul de angajați cu 40%, recrutând în perioada următoare 120 de persoane cu experiență solidă în bănci, asigurări, tehnologie și securitatea datelor.
CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transferÎn ce privește tehnologia FintechOS, planul companiei este să o perfecționeze și să extindă abordarea low-code pentru a le permite profesioniștilor din domeniul financiar să construiască și să pună rapid pe piață produse, servicii și soluții inovative, personalizate, robuste – în doar câteva săptămâni. În locul unor strategii laborioase de transformare digitală de tipul scoatere-înlocuire, care necesită timp, un înalt nivel de expertiză tehnologică, dar și investiții consistente, FintechOS le oferă instituțiilor financiare posibilitatea să înceapă cu puțin, să gândească la scară mare și să se dezvolte rapid.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Brașovenii de la Visual Fan, care comercializează gadgeturi sub marca Allview, atacă gigantul chinez Huawei, acuzând folosirea sintagmei ALL-VIEW DISPLAYÎnființată în august 2017, Fintech OS este specializată în dezvoltarea de soluții de transformare digitală pentru industria financiară.
În 2019, potrivit termene.ro, afacerile companiei au atins 11,25 milioane de lei, de la 3,56 milioane de lei în anul precedent, în timp ce rezultatul net a rămas negativ, coborând de la de 2,3 milioane de lei la 8,4 milioane de lei.
Societatea este controlată integral de FintechOS Holdings BV (Olanda).