Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) a vândut trei clădiri din Capitală, ca parte a unui program de valorificare a proprietăților imobiliare. Imobilele vândute au fost ofertate cu un preț total de circa 5,5 milioane de euro, conform datelor transmise de operator la solicitarea Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Construit în 1975, primul imobil este amplasat în cartierul Dorobanți, în apropiere de Colegiul Național I.L. Caragiale.
Ofertată cu 2,8 milioane de euro, proprietatea este de tip S+P+3Mezanin+3E și are o suprafață desfășurată de 2.982 metri pătrați și un teren de 1.384 metri pătrați.
Cu un preț solicitat de 1,98 milioane de euro, al doilea imobil este situat în cartierul 13 Septembrie, vizavi JW Marriott Bucharest Grand Hotel, fiind cunoscut și sub denumirea Poșta Puișor.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul a construit proiectul de buget 2018 cu un deficit de 2,97%. Ajustarea cerută de Comisia Europeană va fi abia din 2019Suprafața clădirii este de aproape 3.100 metri pătrați și un teren de 1.096 metri pătrați.
Telekom a vândut și un imobil din strada Teiului Doamnei 35A, ofertat de companie cu 700.000 euro.
Proprietate comercială este compusă din teren în suprafață exclusivă de 1.155 metri pătrați și o clădire cu regim de înălțime S+P+2E+T cu amprentă la sol de 430 metri pătrați și o suprafață construită desfășurată de 1.606 metri pătrați.
La începutul lunii noiembrie, Profit.ro a anunțat că operatorul telecom a vândut o clădire din cartierul bucureștean Drumul Taberei, ofertat cu un preț de circa 500.000 de euro.
Clădirea are o suprafață construită de aproximativ 1.853 metri pătrați, cu un regim de înălțime de S+P+2, iar terenul aferent măsoară 1.413 metri pătrați.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIG pregătește un nou CEO Asirom, după perioada Lelkes marcată de revenirea în top, dar și de probleme cu plata daunelor. Cristian Ionescu, fost Allianz, intră în boardRecent, Telekom Romania a mai vândut dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, cu aproape 4 milioane de euro, un teren pe care acesta vrea să construiască o clădire de birouri clasa A. Terenul este în apropiere de Palatul Telefoanelor, în spatele hotelului Novotel, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro.
Telekom a anunțat, în 2014, lansarea unui proces de vânzare a proprietăților imobiliare, ca parte a strategiei companiei de valorificare a activelor sale imobiliare și de concentrare a eforturilor de dezvoltare pe activitățile specifice industriei telecom. Printre activele scoase la vânzare au fost Palatul Telefoanelor din București și alte două proprietăți din apropiere la un preț de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fără TVA.
În aprilie 2015, Telekom Romania Communications a anunțat că a pus în vânzare și reînchiriere parțială un pachet de 24 de proprietăți din București (12) și alte șapte orașe, și anume Bacău, Constanța, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Timișoara. Întregul pachet are o suprafață utilă totală de 46.500 metri pătrați. Prețul de pornire a fost stabilit la 26,3 milioane de euro, în urma evaluărilor efectuate de companii independente.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Confirmare operațiune: Telekom preia Telemobil, Germanos și Sunlight, fuziunea devine efectivă din 1 decembrieTot în aprilie 2015, operatorul a vândut omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, pentru suma 4,5 mlioane de euro, o clădire de birouri aflată vis a vis de Spitalul de Urgență Floreasca. Imobilul de peste 8.000 metri pătrați a fost cumpărat la prețul de pornire, Umbrărescu fiind singurul participant la licitație. În prezent, clădirea este sediul central al Băncii Române de Credit și Investiții (BRCI).
La nivelul anului 2014, Telekom a încasat 25,6 milioane de euro din valorificarea activelor vechi și colaterale, fondurile fiind utilizate pentru investiții. Pentru 2015, compania a estimat o sumă cuprinsă între 25 și 29 milioane de euro. Ulterior, operatorul nu a mai furnizat informații despre sumele încasate din vânzarea activelor.
Banii obținuți din vânzarea activelor au susținut investițiile operatorului în dezvoltarea infrastructurii, conform declarațiilor conducerii grupului.