iHunt Technology Import Export Ploiești, producător sub brand propriu de telefoane mobile, cu operațiuni și de import, se va lista la cota Aero a Bursei de Valori București în cel mult trei luni, banii atrași în urma operațiunii urmând să susțină dezvoltarea gamei de produse electronice sub brandul iHunt.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
“Am decis începerea procedurii de listare la Bursa de Valori București pe piața Aero pentru a atrage în acționariat noi parteneri strategici. Cu banii atrași din listare se dorește dezvoltarea gamei de produse electronice sub brandul iHunt. Vizăm oferirea spre vânzare a unui număr de acțiuni reprezentând între 10% și 25% din companie”, spune pentru Profit.ro Cezar Cătălin Stroe, acționar cu o cotă de 99,5% din capitalul social al companiei.
Restul acțiunilor revin lui Liviu Corneliu Stroe, potrivit datelor www.termene.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Estimez că listarea se va putea concretiza în aproximativ 1-3 luni”, a precizat Stroe.
iHunt technology Import Export Ploiești a fost înființată în anul 2015 și are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. Compania administrează magazinul online www.ihunt.ro.
În prima parte a lunii decembrie 2018, asociații companiei au hotărât schimbarea formei juridice a firmei din societate cu răspundere limitată (SRL) în societate pe acțiuni (SA), administrată în sistem unitar.
“Capitalul social al iHunt Technology Import-Export SA, în valoare de 1.410.000 lei, integral vărsat și constituit prin aport în numerar va fi împărțit într-un număr de 14.100.000 acțiuni ordinare, nominative, indivizibile, de valoare egală, emise în formă dematerializată, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune. (…) Acțiunile sunt emise în formă dematerializată și, după admiterea la tranzacționare pe una din piețele administrate de Bursa de Valori București, vor fi tranzacționate pe respectiva piață, în conformitate cu prevederile legislației aplicabile pieței de capital și a altor reglementări incidente acesteia”, se arată într-o hotărâre a acționarilor din 13 decembrie 2018.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șeful Telekom România, către angajați: Dacă nu ne adaptăm, vom avea soarta Kodak sau Nokia. UPDATE Reacția grupuluiPotrivit celor mai recente date, afacerile companiei au atins 24,1 milioane de lei în 2017, de la 13,1 milioane lei în 2016. De asemenea, profitul net a crescut în 2017 cu 6,5%, la 2,14 milioane de lei.
“Pentru anul trecut estimăm o creștere a cifrei de afaceri mai mică decât în anii precedenți, dar compania a trecut în 2018 de la o gamă variată de produse și alte branduri doar la produse sub brandul propriu, iHunt. Astfel spus, consider că 2018 este cel mai performant an pentru brandul iHunt, având la vânzare aproape numai produse sub marca proprie”, spune Stroe.
Pentru acest an și 2020, Stroe vrea să pătrundă cu iHunt pe piețe din Europa, demers susținut de o investiție realizată în 2018.
CITEȘTE ȘI Un client Orange nemulțumit că este taxat suplimentar pentru roaming s-a dus la Protecția Consumatorului. Operatorul a primit amendă, dar a câștigat în instanță. “Clientul nu înțelegea ce a greșit."“Consider că datele financiare pentru 2019 și 2020 vor fi în creștere”, a estimat omul de afaceri.