EXCLUSIV Niro Investment cumpără un broker de asigurare, care pregătește o extindere puternică

EXCLUSIV Niro Investment cumpără un broker de asigurare, care pregătește o extindere puternică
scris 11 oct 2018

Niro Investment, companie controlată de omul de afaceri Nicolae Dumitru, a cumpărat 50% din acțiunile Ritter Broker de Asigurare, intermediar cu o cotă de 0,19% din piața de profil la finele anului trecut. Ritter Broker va aplica acum un plan de dezvoltare care urmărește extinderea rețelei de agenți și o prezență la nivel național, intrând și pe zona intermedierii de servicii de creditare și de leasing și pregătindu-se să facă un salt important în clasamentul brokerilor de profil.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Anterior transferului, Ritter Broker era controlată de Cătălin Vasile, directorul general al intermediarului – 50%, alături de Romulus Vasile – 25% și Tatiana Alexandra Brătescu, directorul de vânzări al firmei – 25%. În urma tranzacției, Romulus Vasile a cesionat toate acțiunile, ieșind din acționariat, iar Cătălin Vasile și-a redus cota la 25%.

Urmărește-ne și pe Google News

“Decizia de intra în acționariatul Ritter Broker a venit pe fondul dorinței Niro Investment de a se transforma dintr-o companie de investiții imobiliare, unde avem active cu o valoare situată între 400 și 500 milioane de euro, într-o companie de investiții”, a declarat pentru Profit.ro directorul general al Niro Investment, Florin Suicescu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Poșta Română Broker de Asigurare rămâne pe pierderi pentru al patrulea an consecutiv CITEȘTE ȘI Poșta Română Broker de Asigurare rămâne pe pierderi pentru al patrulea an consecutiv

El a adăugat că grupul de firme Niro este clientul Ritter Broker și a beneficiat de expertiza intermediarului în procesul de despăgubire a daunelor provocate, în luna mai 2010, de un puternic incendiu la complexul comercial Dragonul Roșu.

Achitată de Generali România în martie 2011, despăgubirea este una dintre cele mai mari din istoria asigurărilor din România și s-a ridicat la 55,25 milioane de lei (13,5 milioane de euro la vremea respectivă). Suma a fost stabilită în urma unui proces de nego­cie­re, finalizat pe cale amiabilă.

Pe lângă suma achitată Niro Investment, asigurătorul a plătit atunci despăgubiri de circa 100.000 de euro chiriașilor din Dragonul Roșu pentru daunele provocate mărfurilor.

EXCLUSIV Un nou jucător: Grupul britanic Provident va intermedia asigurări în România. Fost director la Eurolife și UNIQA - recrutat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un nou jucător: Grupul britanic Provident va intermedia asigurări în România. Fost director la Eurolife și UNIQA - recrutat

“Când investește, Niro Investment o face pe termen lung. Pe perioada colaborării, echipa Ritter Broker ne-a consiliat cu profesionalism, convingându-ne că merită să investim în această firmă”, spune Suicescu.

La rândul său, șeful brokerului, Cătălin Vasile, a declarat pentru Profit.ro că intrarea Niro Investment în acționariatul Ritter Broker va susține planul de dezvoltare al companiei, care urmărește extinderea rețelei de agenți și prezență la nivel național.

“În următorii trei ani, vrem să creștem semnificativ numărul agenților, de la peste 40, în prezent, la circa 500. De asemenea, vrem să fim prezenți cu un birou în fiecare reședință de județ. Prin această extindere, credem că Ritter Broker poate să urce în clasamentul brokerilor de profil, undeva în zona locurilor 30-40, de la poziția actuală situată între locurile 70-80”, a spus Vasile.

ANALIZĂ Cât de eficient este ANAF cu cei 25.000 de angajați - Un angajat al Fiscului român aduce statului 1,76 milioane euro, unul al Fiscului spaniol - 15,3 milioane euro, iar unul al Fiscului SUA - 55,6 milioane euro CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cât de eficient este ANAF cu cei 25.000 de angajați - Un angajat al Fiscului român aduce statului 1,76 milioane euro, unul al Fiscului spaniol - 15,3 milioane euro, iar unul al Fiscului SUA - 55,6 milioane euro

Directorul de vânzări al companiei, Alexandra Brătescu, a afirmat că în decizia de acceptare a modificării acționariatului a cântărit foarte mult componenta națională.

“Pentru noi a fost foarte important să găsim un partener român, cu o abordare inteligentă și pe termen lung. Niro Investment s-a pliat pe aceste cerințe, iar ei au găsit la Ritter Broker doi tineri pasionați, dedicați domeniului brokerajului”, a afirmat Brătescu, absolventă a Academiei de Studii Economice și fostă Treasury Sales Dealer la Raiffeisen Bank România.

Ea a adăugat că Ritter Broker va intra și pe zona intermedierii de servicii de creditare și de leasing (financiar și operațional).

Ritter Broker de Asigurare și-a început activitatea în anul 2010. În prezent, brokerul lucrează cu aproape 30 de societăți de asigurări, trei societăți de administrare a fondurilor de pensii Pilon III și cu 10 companii de leasing financiar și operațional.

Pentru acest an, Ritter Broker și-a propus creșterea volumului de prime subscrise intermediate la 13,5 milioane de lei, de la 11,6 milioane de lei în 2017.

ASF a primit peste 5.400 de petiții la 6 luni, în creștere cu 15,16% față de iunie 2017. Asirom, Euroins și City Insurance, cei mai reclamați asigurători CITEȘTE ȘI ASF a primit peste 5.400 de petiții la 6 luni, în creștere cu 15,16% față de iunie 2017. Asirom, Euroins și City Insurance, cei mai reclamați asigurători

În afară de România, brokerul este autorizat să intermedieze polițe de asigurări pe teritoriul Bulgariei, Estoniei, Germaniei, Franței și Austriei, urmând să se extindă pe piața altor 9 state din Uniunea Europeană.

Cu aproape 10 salariați, brokerul a consemnat în 2017 venituri din activitatea de intermediere de 1,75 milioane de lei, dublu față de anul precedent, și un profit net de 183.800 lei, de la 178.338 lei în 2016, conform datelor www.termene.ro.

Datele ASF remise Profit.ro arată că Ritter Broker avea la finele anului 2017 o cotă de 0,19% în piața de profil, situându-se pe locul 77 în primii 100 de intermediari. În 2016, compania nu figura în Top 100.

Niro Investment este un grup românesc cu capital integral privat, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul investițiilor, dezvoltării și managementului activelor, având un portofoliu de proiecte care totalizează o suprafață de 500.000 de metri pătrați construiti, cu o valoare de circa 400 milioane euro. Printre proiectele dezvoltate și gestionate de grup se află complexul comercial Dragonul Roșu, ca și clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și hoteluri, recent fiind implicat în redeschiderea Grand Hotel du Boulevard sub brandul de lux Corinthia Hotels, anunțată în premieră de Profit.ro în primăvară.

Cu afaceri de 118,92 milioane de lei în 2017, Niro Investment desfășoară activități de închiriere și subînchiriere a bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Compania este controlată Dumitru Nicolae – 95% și Ionel Dumitru – 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ritter
niro investment