Veniturile din subscrieri din asigurări generale și de viață ale Allianz-Țiriac în primele șase luni au depășit 650 milioane de lei, cu 7,1% peste cele înregistrate la jumătatea anului 2017.
Conform datelor ASF, asigurătorul este liderul pieței de profil în funcție de veniturile din prime subscrise.
În ceea ce privește activitatea de asigurări generale, subscrierile au atins, la jumătatea anului curent, o valoare totală de peste 600 milioane de lei, cu 7% peste valoarea înregistrată în 2017.
CITEȘTE ȘI Reacția Netcity Telecom la tarifele propuse de ANCOM, mai scăzute decât cele practicate în prezent: E nevoie de predictibilitate în reglementare pentru încurajarea investițiilor private în infrastructurăAsigurările facultative au fost cele care au susținut, și de această dată, dinamica pozitivă atât pe segmentul asigurărilor auto, cât și pe segmentul asigurărilor non-auto, se arată într-un comunicat al companiei remis Profit.ro.
În ceea ce privește activitatea de asigurări de viață, primele subscrise la șase luni au crescut cu peste 7%, polițele cu componentă investițională fiind cele care au susținut dinamica pozitivă de pe acest segment de business.
“Decalajul dintre segmentul auto și segmentul non auto se micșorează, urmând trendurile comportamentale care se manifestă atât în piața locală, cât și la nivelul pieței Europei centrale și de est, unde asigurările generale, asigurările de proprietăți, cele de viață și cele de sănătate sunt mai solicitate”, se arată în comunicat.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un nou jucător: Grupul britanic Provident va intermedia asigurări în România. Fost director la Eurolife și UNIQA - recrutatÎn perioada analizată, valoarea daunelor achitate de către Allianz-Țiriac a crescut cu peste 25% față de primele 6 luni ale anului trecut pe segmentul asigurărilor generale, respectiv cu peste 17% pe segmentul asigurărilor de viață.
“Peste 50 de mii de clienți au primit o despăgubire în urma producerii unui risc acoperit prin polițele Allianz-Țiriac în prima jumătate a anului current”, se precizează în comunicat.
În topul celor mai mari 3 daune achitate în primele 6 luni se regăsesc despăgubiri care însumează peste 8 milioane de lei astfel: aproape 4 milioane de lei au fost achitați în baza unei asigurări de răspundere civilă auto, peste 2 milioane de lei în baza unei asigurări de clădiri, o valoare similară fiind achitată pentru un risc ce acoperea bunuri comerciale.
Pe segmentul asigurărilor generale, cele mai multe daune din perspectiva sumelor absolute au fost achitate pentru asigurările RCA, cu aproape 28% mai mult față de același interval al anului trecut, urmate de asigurările CASCO și asigurările de proprietăți.
O creștere semnificativă s-a înregistrat și pe segmentul de răspundere civilă: plus 115% față de sumele achitate în prima jumătate a anului trecut.
În prima jumătate a anului, daunele la proprietăți au crescut cu 56%.
CITEȘTE ȘI Asirom, liderul reclamațiilor pe asigurări, apelează la roboți pentru rezolvarea daunelor“Din cele aproape 2.000 de daune deschise în baza asigurărilor de clădiri și bunuri în lunile mai și iunie, când s-au manifestat importante fenomene meteorologice, provocând pagube în toată țara, mai bine de 30% au avut drept cauze principale ploi torențiale, furtuni, inundații, vijelii sau grindină. Dintre acestea, aproape 80% au fost daune provocate proprietăților aparținând persoanelor fizice. În lunile iulie - august, dinamica daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme s-a păstrat, peste 80% dintre clădirile afectate fiind locuințe, ale căror proprietari au deschis dosare de daună. Frecvența tot mai mare cu care natura se manifestă violent reprezintă un argument în plus pentru care oamenii ar trebui să ia in calcul asigurarea facultativă a locuinței și a bunurilor personale, dar și a afacerii pe care o conduc”, a declarat Adrian Moanță, director Divizie Operațiuni Daune și Regrese Allianz-Țiriac.
La nivelul numărului de clienți persoane fizice și juridice, Allianz-Țiriac a înregistrat o dinamică pozitivă la nivel agregat, creșterea fiind de 12% comparativ cu prima jumătate a anului 2017.