EXCLUSIV Grupul german Ergo, controlat de gigantul Munich Re, va depune actele pentru licența de vânzare RCA în România

EXCLUSIV Grupul german Ergo, controlat de gigantul Munich Re, va depune actele pentru licența de vânzare RCA în România
scris 11 iul 2017

Germaniii de la Ergo, companie controlată de gigantul Munich Re, au depus actele pentru încă o majorare de capital, de 4,5 milioane de lei. În același timp, compania se pregătește să depună, în câteva săptămâni, documentația finală pentru a obține licența de vânzare de RCA pe teritoriul României și a parafat, în acest sens, o înțelegere cu una dintre cele mai mari societăți din țară specializate în regularizarea daunelor. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Așa cum a anunțat Profit.ro, Ergo a mai operat, la începutul acestui an, o majorare de capital de 9,1 milioane de lei, adică aproximativ 2 milioane de euro. Pentru a putea intra pe piața asigurărilor generale, Ergo, care a avut inițial doar licență pentru asigurări de viață, a achiziționat, anul trecut, societatea Credit Europe Asigurări.

Urmărește-ne și pe Google News

În paralel, Ergo a încheiat și  o înțelegere cu unul dintre cei mai importanți loss adjusteri din România, o companie afliată unui grup internațional.

În contextul noilor prevederi privind autorizarea și funcționarea pe piața RCA, contractul cu o companie specializată în regularizarea daunelor este obligatoriu pentru firmele care nu au o rețea de specialiști în daune care să acopere întreg teritoriul României.

EXCLUSIV Cele mai mici tarife RCA în funcție de mașină și șofer. Comisionul deja vinde mai bine ca prețul, iar piața a ajuns o afacere în 4 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cele mai mici tarife RCA în funcție de mașină și șofer. Comisionul deja vinde mai bine ca prețul, iar piața a ajuns o afacere în 4

Mai multe surse din piață, au arătat, pentru Profit.ro, că, în următoarele câteva săptămâni, maximum o lună, Ergo va depune și documentația integrală pentru a obține licența de RCA. Vânzările efective, mai spun sursele citate, ar urma să înceapă din ianuarie 2018, iar oficialii societății au început deja să poarte discuții în acest sens cu intermediari din domeniu.

Planurile Ergo pentru România, arată aceleași surse, sunt unele importante, dorința companiei fiind să devină o prezență semnificativă pe piața asigurărilor auto, care aduce peste 70% din totalul subscrierilor.

Intrarea Ergo pe piața RCA din România este așteptată de mai mulți ani, în condițiile în care compania germană nu a făcut un secret din faptul că este interesată de piața locală. Germanii au fost printre cei care au consultat și baza de date pusă la dispoziție de KPMG pentru preluarea Astra Asigurări, înainte ca fostul lider al pieței să intre în faliment, în august 2015.

Ergo România ocupa, la finele anului trecut, locul 6 în topul societăților specializate în asigurări de viață, cu prime subscrise de aproape 96 de milioane de lei. Firma își desfășoară activitatea aproape integral prin intermediul băncilor partenere pentru care vinde mai ales asigurări atașate creditelor.

Portofoliul ERGO include asigurări de bunuri și accidente, polițe de viață și de sănătate.

EXCLUSIV Proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, care a dus la căderea Guvernului. Lista companiilor la care se gândesc politicienii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, care a dus la căderea Guvernului. Lista companiilor la care se gândesc politicienii

Reasigurătorul Munich Re, acționarul majoritar indirect al Ergo,  avea, la finele anului 2015, active totale de 276,5 miliarde de euro și un capital de circa 31 miliarde euro, primele subscrise depășind 50 miliarde de euro, de 25 de ori mai mult decât întreaga piață din România.

Grupul german a început să investească în România în 2009, prin înființarea ERGO Asigurări de Viață. Ulterior, în 2015, ERGO s-a numărat printre cei trei asigurători de talie globală interesați de preluarea societății Astra Asigurări, dar a abandonat discuțiile ca urmare a pretențiilor nerezonabile ale acționarilor acesteia, se preciza într-un comunicat ASF din 2016.

Piața RCA din România reîncepe să devină una concurențială, așa cum a mai arătat Profit.ro, după o perioadă în care a fost dominată în proporție de peste 60% de doar două societăți de asigurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rca
ergo
tarif rca