Compania Dante International, administratorul eMAG, cel mai mare retailer local online, cu afaceri de 1,37 miliarde de euro în 2020, a înființat eMAG Retail, societate autorizată să desfășoare activități de consultanță în tehnologia informației.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
"Așa cum anunțam recent, avem planuri ambițioase de dezvoltare pentru următorii trei ani, în care vom lansa servicii noi pentru clienții noștri, cărora dorim să le oferim un nivel de satisfacție ridicat, salvându-le totodată timp și bani. Noua entitate va folosi pentru lansarea unui astfel de serviciu în legătură cu care vom putea comunica mai multe detalii în a doua jumătate a acestui an", a declarat pentru Profit.ro Tudor Manea, directorul general al eMAG.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Surse din piața distribuției au declarat pentru Profit.ro că Dante International, prin înființarea eMAG, poate lansa un serviciu similar Bringo, o aplicație IT prin intermediul căreia clienții pot comanda diverse produse alimentare pe care le vor primi direct acasă într-un interval scurt de timp.
"Poate fi un fel de Mega Image online. În loc să cobori la magazin, să umbli cu coșul printre rafturi, apoi să stai la coadă pentru a plăti, vei comanda produsele online și un curier îți va aduce rapid produsele acasă. eMAG Retail ar gestiona aplicația online", au arătat sursele citate.
Anul trecut, cumpărăturile online în România au atins 5,6 miliarde de euro, cu 30% mai mult decât în 2019, când valoarea comerțului online a fost estimată la aproximativ 4,3 miliarde de euro, potrivit calculelor ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online). Creșterea a fost cu circa 500 de milioane de euro peste previziunile inițiale, pe fondul pandemiei Covid-19, care a accelerat ritmul cumpărăturilor online, precum și procentul plăților online prin card.
Bringo Magazin, companie preluată de grupul francez de retail Carrefour în 2017, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro, a consemnat anul trecut o creștere fulminantă a afacerilor, la 47,4 milioane de lei, de la 6,8 milioane de lei în 2019. De asemenea, compania, după mai mulți ani de pierderi, a trecut pe plus, care a atins 1,6 milioane de lei.
CITEȘTE ȘI Bun gust și eleganță chiar și atunci când ai un stil de viață activAnul trecut, Dante International a ajuns la un business total de 6,72 miliarde de lei (1,37 miliarde de euro), cu peste 48% mai mult față de 2019. Profitul net s-a dublat, la 107,3 milione de lei.
Compania este controlată de MIH B2C Holdings BV (Olanda) - 80,1% și Iulian Stanciu - 19,9%, potrivit termene.ro.