Furnizorul francez de servicii de colectare și valorificare a deșeurilor Derichebourg, cu operațiuni în 10 țări și afaceri anuale de 2,5 miliarde de euro, se pregătește să intre pe piața de profil din România, relevă date analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Derichebourg a semnat un acord pentru achiziția întregului capital social al grupului Ecore Holding, cu sediul la Luxemburg, inclusiv a subsidiarei românești Romrecycling, din apropiere de București.
Derichebourg este unul dintre liderii pieței de reciclare a deșeurilor feroase și neferoase din Franța, unde concurează direct cu subsidiara GDE a Ecore.
Preluarea rivalului Ecore va crea cel mai mare furnizor de servicii de reciclare și valorificare deșeuri în Franța și unul dintre cei mai mari operatori în domeniu din Europa, cu venituri pro-forma de 3,88 miliarde de euro în 2021 și peste 43.000 de angajați în total, din care 4.300 implicați direct în activități de reciclare.
“Derichebourg vrea să își sporească prezența pe piețele europeană și globală de vânzarea a metalelor feroase și neferoase, întrucât crede cu tărie că cererea va continua să crească în anii următori, deoarece utilizarea materiilor prime reciclate ajută la limitarea încălzirii globale în comparație cu producția de metale folosind o cantitate echivalentă de materii prime nereciclate”, își argumentează achiziția Derichebourg, într-un document transmis autorității antitrust din Franța, care analizează tranzacția propusă.
Ecore Holding deține 83 de centre de colectare și valorificare a deșeurilor metalice și nemetalice, în Franța, Belgia, România, Ungaria, Elveția și Luxemburg, având aproximativ 1.300 de angajați.
Grupul a obținut venituri de 881 milioane de euro și a reciclat peste 2,8 milioane de tone de deșeuri anul trecut, din care aproape 1,2 milioane de tone în centrele din afara Franței.
CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecteSubsidiara românească, Romrecycling SRL, cu sediul în comuna Jilava și circa 70 de angajați, a raportat afaceri de 252,7 milioane de lei în 2020, în scădere de la 294 milioane de lei în anul precedent. Compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 1,63 milioane de lei, comparativ cu un câștig de 380.500 lei în 2019.
Grupul Derichebourg este prezent în 10 țări, având două divizii principale, cu 42.200 de angajați în total și vânzări de 2,5 miliarde de euro în 2020.
Derichebourg estimează că va finaliza achiziția rivalului Ecore și a subsidiarelor acestuia în ultima parte a anului, cu condiția obținerii aprobărilor de la autoritățile de reglementare relevante.