Ernst&Young va acorda consultanță Ministerului Comunicațiilor în domeniul guvernării electronice. Primele efecte? După anul 2020

Ernst&Young va acorda consultanță Ministerului Comunicațiilor în domeniul guvernării electronice. Primele efecte? După anul 2020
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 feb 2018

Ernst&Young Romania a câștigat licitația organizată de Ministerul Comunicațiilor pentru realizarea de analize, studii, evaluări și formare în guvernarea electronică (e-guvernare), care vor stabili cadrul de dezvoltare a instrumentelor specifice domeniului. Alături de Secretariatul General al Guvernului, instituția vrea să facă ordine în acest domeniu, după ce a constatat că inițiativele de până acum nu ar fi fost eficient coordonate și integrate în programe cuprinzătoare de modernizare la nivel guvernamental, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Finanțat din fonduri europene, contractul a fost atribuit pentru 10,7 milioane de lei, cu TVA, de la un estimat la 13,3 milioane de lei, cuTVA.

Urmărește-ne și pe Google News

Subcontractanții Ernst&Young Romania sunt IOT Solutions&Consulting, Promo Service, Initinvest Consulting și Intellis Management, alături de Ernst&Young India - terț susținător.

La licitație s-au mai înscris cu oferte asocierile formate din Deloitte Consultanță și Deloitte Audit (subcontractant – Reff&Asociații SCA), Lattanzio Advisory Italia, Lattanzio Learning Italia, Advanced Technology Systems și BPI Management Consulting Romania, Archidata Italia, Agrafics Communication și KPMG Advisory, Concept Electronics, Infor Elea, CSI Piemonte Italia și GEA Strategy&Consulting, precum și Smart Integration, AAM Management Information Consulting Ungaria, International Consulting Expertise, East West Consulting Olanda și Institutul de Dezvltare a Societății Informaționale (subcontractanți – Formenerg și Public Management Investment Consulting).

Mișu Negrițoiu s-a angajat la Ernst and Young. Va fi consultant senior CITEȘTE ȘI Mișu Negrițoiu s-a angajat la Ernst and Young. Va fi consultant senior

Potrivit SEAP (www.e-licitatie.ro), niciuna din oferte nu a fost admisibilă.

În cadrul proiectului, primi pași vor fi analiza cadrului legislativ, a cadrului operațional, procedural și informațional care susține guvernarea electronică și furnizarea serviciilor electronice, se spune în documentația licitației.

“Cunoașterea deficitară a practicilor e-guvernării, precum și o lipsă de definire a rolurilor și competențelor instituționale în implementarea unui cadru integrat a sistemului de e-guvernare face ca aceste servicii (servicii publice electronice – n.r.) să existe într-o mai mică măsură în România comparativ cu alte state europene”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire.

Grupurile țintă identificate vor participa la elaborarea analizelor și se vor implica în identificarea necesităților de dezvoltare a domeniului e-guvernare.

“Problema lipsei de coordonare la nivel administrativ va fi tratată prin elaborarea unui cadru legislativ unitar pentru implementarea și gestionarea serviciilor de e-guvernare. Pentru a face trecerea de la analizarea cadrului existent la implementarea concretă a măsurilor de e-guvernare, se va elabora un document strategic tip propunere de politică publică, la care vor participa membrii grupurilor țintă identificate și care va constitui un bun exercițiu de fundamentare a deciziilor în administrație, pe care aceștia îl vor putea replica cu alte ocazii, legat de domenii de intervenție publică", se mai spune în document.

Guvernul a aprobat capitalizarea Poștei Române cu 170 milioane de lei. Banii vor stinge datoriile companiei către ANAF. Se așteaptă mutarea Fondului Proprietatea CITEȘTE ȘI Guvernul a aprobat capitalizarea Poștei Române cu 170 milioane de lei. Banii vor stinge datoriile companiei către ANAF. Se așteaptă mutarea Fondului Proprietatea

Grupul țintă minim al proiectului este format din 789 de persoane din Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Cancelaria Primului Ministru, Agenția pentru Agenda Digitala a României, CERT-RO și reprezentanți ai altor instituții cu rol de reglementare și executiv.

De asemenea, în grupul țintă vor intra și 33 de demnitari și înalți funcționari publici din autoritățile și instituțiile publice (ministru, secretar de stat, secretar general și funcții asimilate acestora).

Proiectul va avea o durată de 26 de luni de la data atribuirii, 7 februarie 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
ernst&young
guvernare electronica
ministerul comunicatiilor
licitatie
contract
studii
analize
cursuri