Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins cererea KPMG Advisory prin care solicita un nou termen de depunere a ofertelor și reformularea unor cerințe restrictive din caietul de sarcini al licitație Primăriei Capitalei privind strategia de dezvoltare Smart City.
“Trebuie ținut cont de faptul că proiectul este complex, de amploare, iar cerințele din caietul de sarcini adresează o problematică/arie de aplicabilitate foarte largă, într-un domeniu relativ nou, în care există puțină experiență similară pe plan local și chiar international, fapt pentru care redactarea ofertei necesită o analiză detaliată a metodologiei de realizare a obiectivelor și livrabilelor cât și a bunelor practici existente la nivel internațional”, se arată în cererea înaintată de KPMG Advisroy.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Consultantul a invocat în cerere necesitatea unei perioade mai mari de timp pentru realizarea procesului de selecție a unei echipe de specialiști cu experiență similară cât și/sau identificarea unor parteneri calificați în domeniul smartcity, care să îndeplinească cerințele autorității contractante.
În opinia KPMG Advisory, PMB a inclus în caietul de sarcini o serie de cerințe restrictive în privința experienței și studiilor viitorilor experți și a solicitat reformularea acestora.
Estimată de 580.000 de lei, fără TVA, licitația a fost lansată pe 22 decembrie 2017.
Câștigătorul licitației va trebui, în termen de cel mult șase luni de la atribuirea contractului, să redacteze și să prezinte o strategie Smart City pentru București pentru perioada 2018 – 2025, document “care trebuie să răspundă problemelor reale ale municipiului București și să ghideze autoritatea contractantă în proiectele pe care le va adopta ulterior”.
Documentul trebuie să includă “o analiză a situației actuale a municipiului București și a zonei limitrofe acestuia și expunerea deficiențelor și a problemelor cu care se confruntă conceptul Smart City București” și să furnizeze “un pachet de proiecte etapizate, prioritare și eficiente care să răspundă necesităților specifice”.