Tranzacția prin care Netcity este preluat de Direct One a fost autorizată de Consiliul Concurenței

Tranzacția prin care Netcity este preluat de Direct One a fost autorizată de Consiliul Concurenței
scris 23 dec 2016

Tranzacția prin care Netcity, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Bucureștiului, deținut de grupul UTI, este preluat de furnizorul independent Direct One a fost autorizată de Consiliul Concurenței. În urmă cu două luni, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că afacerea depășește 30 de milioane de euro.

Direct One aparține antreprenorilor români Teofil Mureșan si Simion Mureșan.

Urmărește-ne și pe Google News

„Salutăm decizia Consiliul Concurenței  asupra acestei tranzacții, în baza complementarității celor 2 rețele – Netcity și Direct One, respectiv a minimelor efecte concurențiale pe care tranzacția le produce. Vom continua procesul de achiziție a Netcity așa cum ne-am angajat în fața acționarilor și băncilor finanțatoare” a declarat Marian Pantazescu, Președintele Consiliului de Administrație al Direct One.

Direct One, companie cu capital autohton deținută majoritar de către antreprenorii Teofil Mureșan și Simion Mureșan, operează o rețea aeriană națională de fibră optică în lungime de peste 5500 km și care asigură exclusiv conexiuni între orașe.

EXCLUSIV Tiberiu Urdăreanu, la un an după arestarea sa pentru o noapte: Pata e forever. Ar trebui să ne autovindecăm în loc să ne autodistrugem. Vreau să vând controlul grupului UTI! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tiberiu Urdăreanu, la un an după arestarea sa pentru o noapte: Pata e forever. Ar trebui să ne autovindecăm în loc să ne autodistrugem. Vreau să vând controlul grupului UTI!

Netcity Telecom este operatorul rețelei "Netcity", fiind responsabilă cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria București pe 49 de ani. Lucrările au fost estimate la peste 200 milioane euro și ar fi trebuit să se încheie în 2012.

Investiția în rețeaua Netcity, asigurată exclusiv din surse private, a depășit 40 milioane de euro, potrivit datelor UTI. Rețeaua suport de infrastructură pentru fibră optică are în prezent o lungime de aproximativ 1.000 kilometri, fiind pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Municipiului București.

Direct One operează o rețea aeriană națională de fibră optică în lungime de peste 5.500 kilometri și care asigură exclusiv conexiuni între orașe.

viewscnt
Afla mai multe despre
uti
netcity
vanzare
pret