Șoferii din capitală mai pot cumpăra motorină la un preț inferior celui de 8,5 lei/l doar într-o singură stație din capitală, în urma scumpirilor de 4 bani pe litrul de benzină și motorină efectuate în ultimele ore de toți distribuitorii de carburanți, relevă datele analizate de Profit.ro.
Singura excepție a făcut-o MOL, care a păstrat același preț ca cel din ziua de luni la benzină.
În stația operată de Lukoil pe bulevardul Preciziei, motorina încă mai costă 8,49 lei/l, după aplicarea reducerii de 50 de bani convenită de guvern și companii. La toate celelalte stații din capitală, indiferent de proprietar, prețul motorinei este mai mare sau cel puțin egal cu 8,51 lei/l.
CITEȘTE ȘI VIDEO Prima TV: Cerere tot mai mare pentru angajați asiatici în RomâniaÎn urma scumpirilor de 4 bani/l efectuate marți, motorina standard costă 8,52-8,55 lei/l în stațiile Petrom, 8,60-8,63 lei/l în cele OMV, 8,49-8,52 lei/l în stațiile Lukoil, 8,55-8,59 lei/l în stațiile MOL și 8,54-8,59 lei/ în cele Rompetrol.
Evoluția prețului motorinei în stațiile din capitală
Prețul benzinei în stațiile tuturor distribuitorilor din București a sărit încă de vineri de 7 lei/l. După maorările de prețuri de marți, benzina standard a ajuns la 7,13-7,19 lei/l (Petrom), 7,24-7,28 lei/l (OMV), 7,09-7,14 lei/l (Lukoil), 7,19-7,24 lei/l (Rompetrol) și 7,20-7,24 lei/l (MOL).
CITEȘTE ȘI GRAFICE Prețul gazelor pe BRM s-a prăbușitÎn perioada 7 octombrie-8 noiembrie, benzina standard s-a scumpit cu 58 bani (sau 8,3%), după ce în perioada iulie-septembrie, după introducerea reducerii de 50 de bani pe litru convenită de Guvern cu companii, se ieftinise cu cu 1,3 lei/l (sau 14%).
Evoluția prețului benzinei în stațiile din capitală
Similar, în cazul motorinei: prețul acesteia s-a majorat cu 55 de bani, după ce în perioada iulie-septembrie se micșorase cu cu 2 lei/l (sau 23%).
CITEȘTE ȘI PSD vrea să ”abgradeze” regulile de protecție a consumatorului, prin introducerea ”cazierului comercial”, a noi despăgubiri și amenzi. Firmele vor plăti și noi taxeCreșterile de preț vor continua, probabil, ca urmare a apropierii momentului intrării în vigoare a embargoului impus de UE importului de țiței din Rusia, pe 5 decembrie, doar intrarea economiei globale într-o recesiune severă putând inversa acest trend.
Marți dimineață, țițeiul Brent, de referință pe piața europeană, se tranzacționa la o cotație de aproape 97,6 dolari/baril, după ce vineri atinsese nivelul maxim al ultimei luni, de 98,57 dolari/baril.
Evoluția cotațiilor Brent din ultima lună