Simona Miloș, INPPI: Insolvența este o pătură prea mică pentru a acoperi toți creditorii

Simona Miloș, INPPI: Insolvența este o pătură prea mică pentru a acoperi toți creditorii
scris 27 sep 2016

Procedura de insolvență nu poate acoperi în mod real cererile tuturor creditorilor, astfel că vor rămâne mereu creditori nesatisfăcuți, a declarat marți președintele Institutului Național pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvență (INPPI), Simona Miloș, la conferința "FINANȚAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENȚĂ. Ce soluții sunt disponibile pentru redresarea companiilor în insolvență?”, organizată de agenția de presă News.ro, cu sprijinul INPPI, CITR și Zamfirescu Racoti & Partners.

Miloș apreciază că procedura insolvenței nu poate acoperi în mod real toate cererile creditorilor, iar scopul ei principal este stabilirea unui echilibru în cazul unei situații financiare dificile, astfel că toți creditorii trebuie tratați în mod egal.

Urmărește-ne și pe Google News

”Insolvența este o patură prea mică pentru a acoperi toți creditorii. Trebuie o lege care să trateze corect toți creditorii, piroritizarea lor nu ar trebui permisă”, a declarat Miloș.

Reorganizarea are ca scop principal salvarea companiei și păstrarea locurilor de muncă, în condițiile în care una dintre întrebările principale este legată de modul în care a fost posibil ca o firmă să ajungă într-o astfel de situație.

Totodată, se observă o scădere a numărului dosarelor de insolvență în acest an, dar și o creștere a firmelor mari care intră în insolvență, a atras atenția, la conferința News.ro partenerul senior în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoți & Partners și Co-Managing Partner în cadrul ZRP Insolvency Stan Tîrnoveanu.

Parlament: Un nou pas înapoi pentru fumători CITEȘTE ȘI Parlament: Un nou pas înapoi pentru fumători

”Numărul firmelor mari care intră în insolvență a crescut. Există un fenomen de supraîndatorare pentru că nu există suficient capital”, a subliniat Tîrnoveanu.

Tîrnoveanu a atras atenția asupra unui procent relativ ridicat, 1,28%, de dosare de insolvență sub incidența dispozițiilor din Codul Penal. Astfel, din totalul de 29.365 de dosare, circa 377 de dosare se afla sub această incidență.

Tema centrală a evenimentului "FINANȚAREA COMPANIILOR ÎN INSOLVENȚĂ. Ce soluții sunt disponibile pentru redresarea companiilor în insolvență?” o reprezintă provocările cu care se confruntă companiile aflate în insolvență și soluțiile disponibile pentru redresarea acestora, în contextul în care în România media este de 45 de insolvențe la o mie de firme active, înregistrând astfel un nivel al insolvențelor de patru ori mai mare decât media înregistrată în plan regional, respectiv Europa Centrală și de Sud-Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
simona milos
inppi
insolventa