România, în vizorul fondurilor de investiții. Cele mai atractive sectoare sunt farma, petrol și gaze naturale, servicii financiar-bancare sau producție

România, în vizorul fondurilor de investiții. Cele mai atractive sectoare sunt farma, petrol și gaze naturale, servicii financiar-bancare sau producție

Radu Dumitrescu

scris 14 dec 2017

România este atractivă pentru fondurile de investiții în sectoare precum farma, petrol și gaze naturale, servicii financiar-bancare sau producție, relevă un sondaj realizat de compania de consultanță Deloitte.

“Am asistat, în ultimul timp, la o creștere semnificativă a activității fondurilor de investiții în România, după ce mai multe proiecte au fost încheiate cu succes, atât la nivel de ridicare de fonduri, cât și la nivel de exit-uri. Printre cele mai mari tranzacții încheiate în ultima perioadă se numără achiziția Profi de către MEP sau achiziția de către Allianz Capital Partners a unui pachet minoritar în cadrul EoN Distributie România. Mă aștept ca fondurile de investiții prezente în România să continue sa încheie tranzacții mari în următoarea perioadă și nu aș fi deloc surprins să văd tranzacții cu valori de sute de milioane de euro în care să fie și un fond de investiții implicat. a declarat Radu Dumitrescu, Partener Deloitte România.

Urmărește-ne și pe Google News
ANALIZĂ Puterea Facebook, Twitter, Google și Amazon abia acum începe să fie înțeleasă, datorită, în mare parte, dezvăluirilor despre interferența Rusiei în alegerile străine CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Puterea Facebook, Twitter, Google și Amazon abia acum începe să fie înțeleasă, datorită, în mare parte, dezvăluirilor despre interferența Rusiei în alegerile străine

După o ușoară creștere în primăvară, încrederea investitorilor din Europa Centrală a crescut mai mult în ultimele șase luni, ajungând la 130 în Indexul Deloitte, de la 113, marcând astfel cel mai bun nivel al încrederii din ultimii trei ani. Acest lucru se datorează cu precădere încrederii în economie, cu 90% dintre respondenți estimând o creștere constantă (64%) sau o îmbunătățire (26%) în lunile care vin.

Două treimi dintre respondenții sondajului estimează că își vor concentra eforturile în special către achiziții, finanțarea lor urmând să aibă loc progresiv, în timp ce de două ori mai mulți estimează că finanțarea va crește în următorii doi ani. 36% dintre respondenți estimează ca mărimea tranzacțiilor să crească și ea, acesta fiind procentul cel mai mare din ultimii 10 ani.

Sondajul mai arată că așteptările mari ale vânzătorilor în ce privește prețul rămân și e posibil să mai crească: o treime dintre respondenți (31%) anticipează că vânzătorii vor obține mai mult pentru activele lor în lunile următoare, iar restul de 61% își mențin așteptările curente. Însă majoritatea (54%) simt că vânzătorii au așteptări mai mari legate de preț în ultima jumătate a anului.

“Piețele cu o lichiditate bună sunt favorabile tranzacțiilor, iar acest lucru poate să ajute prețul, lucru util pentru vânzători, și poate fi unul din motivele pentru care exit-ul a fost puternic,” a spus Mark Jung, Partener Deloitte și lider al sectorului dedicat fondurilor de investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
deloitte
investitori
fonduri de investitii