Producția industrială a scăzut

Producția industrială a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:56

Producția industrială a scăzut ca serie brută cu 2%, în primele opt luni, și cu 1,4% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”În perioada 1.I – 31.VIII.2024, comparativ cu perioada 1.I – 31.VIII.2023, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 2%, din cauza scăderilor din cele trei sectoare industriale: producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,5%), industria prelucrătoare (-1,6%) și industria extractivă (-0,6%)”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Presiunile deflaționiste ale Chinei au crescut, inflația de consum a încetinit CITEȘTE ȘI Presiunile deflaționiste ale Chinei au crescut, inflația de consum a încetinit
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.VIII.2024, comparativ cu perioada 1.I – 31.VIII.2023, a fost mai mică cu 1,4%, ca efect al scăderilor producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,9%), industriei prelucrătoare (-1%) și industriei extractive (-0,5%), scrie News.ro.

În luna august 2024, producția industrială (serie brută) a scăzut față de luna precedentă cu 12,8%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-14,3%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-7,8%) și industria extractivă (-1,2%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mare față de luna precedentă cu 1,1%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+1,7%).

CFA România: Economia va continua să decelereze anul viitor, existând chiar un risc de recesiune CITEȘTE ȘI CFA România: Economia va continua să decelereze anul viitor, existând chiar un risc de recesiune

Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat și industria extractivă au scăzut cu 4,5%, respectiv cu 1,2%.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 4,3%, ca urmare a scăderilor producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5%), industriei prelucrătoare (-4,5%) și industriei extractive (-0,4%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mică față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 2%, ca efect al scăderilor înregistrate de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-4,7%) și industria prelucrătoare (-2%).

Industria extractivă a rămas la același nivel.

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins