Philip Morris: "Fumatul" prin dispozitivele IQOS a atins o cotă de 1,4% pe piața tutunului din România, Top 3 Europa. Rezultatele sunt însă departe de piața din Asia

Philip Morris: "Fumatul" prin dispozitivele IQOS a atins o cotă de 1,4% pe piața tutunului din România, Top 3 Europa. Rezultatele sunt însă departe de piața din Asia
scris 17 nov 2017

Dispozitivele IQOS produse în România de Philip Morris au ajuns, în luna octombrie, la o cotă de piață de 1,4% din total consum de tutun din România, susține compania producătoare.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Potrivit unui grafic prezentat în cadrul Morgan Stanley Global Consumer & Retail Conference de directorul financiar al Philip Morris, Jacek Olczak, “fumatul” prin intermediul dispozitivelor IQOS în România a evoluat de la o cotă de piață de 0,1%, în trimestrul al treilea al anului trecut, la 0,8% în trimestrul similar al acestui an. În luna octombrie, susține Olczak, dispozitivele IQOS înregistrau o cotă de piață de 1,4%.

Urmărește-ne și pe Google News

România se află pe poziția a treia în Europa în ceea ce privește preferința consumatorilor de tutun pentru respectivele dispozitive. Pe primul loc se situează Grecia, unde acestea au o cotă de piață de 2,5%, urmată de Portugalia, cu 1,6%. În Italia, unde se află o altă fabrică Philip Morris, care, alături de cea de la Otopeni, produce rezerve de tutun pentru aceste dispozitive, cota de piață a acestora este de doar 0,9%, iar în Elveția, de 1,1%.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Rezultatele din Europa sunt însă departe de cele înregistrate în Asia. În luna octombrie, “fumatul” cu ajutorul IQOS avea o cotă de piață de 13,3%, în timp ce în Coreea de Sud, una de 4,5%. În Japonia, zona de acoperire a distribuției este de 100%, în timp ce în România ea este de doar 48%.

Unul dintre motivele pentru care evoluția utilizării de dispozitive IQOS este atât de diferită pe glob este reprezentat de prețul produselor tradiționale în repectivele state. Cu cât acesta este mai scăzut, cu atât mai mare este, pentru consumatori, costul substituirii pachetelor de țigarete cu rezerve IQOS (și implicit cu achiziționarea unui dispozitiv IQOS, care este un cost fix). CFO-ul Philip Morris a oferit exemplul Rusiei în acest sens.

Philip Morris a exportat primele rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS produse în România CITEȘTE ȘI Philip Morris a exportat primele rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS produse în România

“Italia continuă să crească frumos, la fel Portugalia, România și Elveția. În mod evident, există diferențe între piețe. Unele piețe avansează mai repede, iar altele într-un ritm relativ mai lent”, a declarat Jacek Olczak.

În urmă cu o săptămână, Profit.ro anunța că Philip Morris a început producția de rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS de la fabrica de țigări din Otopeni, fiind efectuate și primele livrări/exporturi către alte state

CONFIRMARE Philip Morris International va produce și în România rezervele de tutun pentru dispozitive IQOS. Investiție de 490 milioane euro pentru o fabrică de țigări din Otopeni CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Philip Morris International va produce și în România rezervele de tutun pentru dispozitive IQOS. Investiție de 490 milioane euro pentru o fabrică de țigări din Otopeni

“A avut loc prima livrare și primul transport din producția (de rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS - n.r) de la fabrica din România. Vreau să spun că totul merge așa cum ne-am planificat”, sunt date transmise de Olczak.

Philip Morris International a investit 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor de tutun pentru dispozitive IQOS pentru export. Investiția a presupus crearea de noi locuri de muncă pentru 300 de persoane.

Profit.ro a anunțat din aprilie că România ar putea fi cea de-a treia țară din lume, după Italia și Grecia, în care Philip Morris ar putea produce ultima sa inovație, în care a investit deja peste 2 miliarde de dolari, iQOS. În ultimul an și jumătate, Philip Morris a investit peste 3 miliarde de dolari în proiecte pilot legate de iQOS, un produs care folosește cele mai recente evoluții în materie de electronică pentru a crea un dispozitiv care încălzește tutunul la o temperatură de până la 250 grade Celsius ca să producă un aerosol aromat, ce conține nicotină.

România ar putea fi cea de-a treia țară în care Philip Morris va produce iQOS CITEȘTE ȘI România ar putea fi cea de-a treia țară în care Philip Morris va produce iQOS

Fabrica din Otopeni este cea de-a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve de tutun, după cele din Italia și Grecia. Finalizarea retehnologizării fabricii era estimată pentru 2020.

Philip Morris a mai deschis, la București, Cluj și Constanța, și trei magazine pentru dispozitive electronice de fumat IQOS.

Lansat în Japonia în 2015, iar pe piața din România la finalul aceluiași an, dispozitivul electronic IQOS este un produs inovator, destinat fumătorilor adulți. Dispozitivul IQOS propune mod nou de a utiliza tutunul prin încălzire - fără ardere, fără fum, fără scrum și cu mai puțin miros. HEETS sunt produsele din tutun care se folosesc împreună cu dispozitivul IQOS.

Și British American Tobacco (BAT), concurenții celor de la Philip Morris, preferă România pentru proiectele sale pilot, produsul rival IQOS, iFUSE, fiind testat pentru prima dată în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
iqos
philip morris
tutun
otopeni