Numărul șomerilor a scăzut sub 600.000 în februarie, rata șomajului a ajuns la un nivel minim al ultimilor 6 ani

Numărul șomerilor a scăzut sub 600.000 în februarie, rata șomajului a ajuns la un nivel minim al ultimilor 6 ani
scris 1 apr 2016

Numărul de șomeri a scăzut, în luna februarie a acestui an, cu circa 7.000 comparativ cu luna precedentă, și a ajuns la 597.000 de persoane, iar rata șomajului s-a menținut la 6,5%, nivel minim de la jumătatea anului 2009 încoace.

În ianuarie, numărul șomerilor din România a scăzut cu 12.000, până la 604.000, arată datele publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS), conform news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Un nivel al ratei șomajului de 6,5%, calculat după metodologia Biroului Internațional al Muncii (BIM), nu a mai fost înregistrat din perioadă mai-iunie 2009, arată seriile statistice ale INS.

"Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna februarie a anului curent, a fost de 597.000 persoane, în scădere atât față de luna precedentă (604.000 persoane), cât și față de aceeași lună a anului anterior (626.000 persoane)", este precizat în comunicatul INS.

EXCLUSIV Bugetarii vor fi promovați și premiați în funcție de cât de amabili și loiali sunt la muncă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bugetarii vor fi promovați și premiați în funcție de cât de amabili și loiali sunt la muncă

Șomajul este mai mare în rândul bărbaților, cu o rată de 7% în luna februarie, în timp ce, în rândul femeilor, șomajul este de doar 5,8%, mai arată datele oficiale.

Autoritățile publică, constant, și numărul de șoferi înregistrați oficial în evidențele oficiilor pentru forța de muncă.

Datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) arată că, la sfârșitul anului  2015, circa 436.000 de șomeri erau înregistrați oficial, ceea ce corespunde unei rate a șomajului de doar 4,9%.

Băncile angajează foști ofițeri de informații pentru a-și spiona angajații CITEȘTE ȘI Băncile angajează foști ofițeri de informații pentru a-și spiona angajații

Însă conform standardelor BIM, numărul de șomeri este calculat prin anchete în gospodării, care arată că numărul de șomeri este, în realitate, mai mare.

Datele privind șomajul pe baza metodologiei BIM sunt considerate ca fiind mai relevante de către specialiști, pentru că reflectă mai bine șomajul real la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
someri
statistica
minim