Ministerul Finanțelor a emis în perioada ianuarie-aprilie scheme de ajutor de stat în valoare de 303,1 milioane lei pentru sprijinirea investițiilor. Acordurile de finanțare vizează stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin finanțarea de active corporale și necorporale, precum și sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, prin finanțarea de costuri salariale.
În perioada ianuarie-aprilie au fost emise 11 acorduri de finanțare, în valoare totală de 303,1 milioane lei, pentru 10 proiecte de investiții eligibile pentru a primi ajutor de stat în baza schemei instituită prin H.G. nr. 807/2014 (stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin care se finanțează active corporale și necorporale) și 1 proiect de investiții eligibil pentru a primi ajutor de stat în baza schemei instituite prin H.G. nr. 332/2014 (sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, prin care finanțează costurile salariale).
Potrivit Ministerului Finanțelor, cele 10 companii, ale căror proiecte de investiții însumează o valoare totală de 609,9 milioane lei, au obținut ajutor pentru finanțare în valoare de 303,1 milioane lei. Totodată, proiectele de investiții selectate vor genera o contribuție în valoare totală de 408,1 milioane lei și un număr de 1.338 noi locuri de muncă, în domeniul industriei prelucrătoare, alimentare și a serviciilor de dezvoltare de software sau de asistență spitalicească.
CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transferCele 10 companii, ale căror proiecte de investiții însumează o valoare totală de 609,9 milioane lei, au obținut ajutor pentru finanțare în valoare de 303,1 milioane lei. Totodată, proiectele de investiții selectate vor genera o contribuție în valoare totală de 408,1 milioane lei și un număr de 1.338 noi locuri de muncă, în domeniul industriei prelucrătoare, alimentare și a serviciilor de dezvoltare de software sau de asistență spitalicească.
Acordarea acestor stimulente vizează dezvoltarea regională în România și reducerea decalajelor economice dintre regiuni. În prezent, cele două scheme sunt deschise pentru finanțare, iar depunerea cererilor de acord pentru finanțare este continuă.