DOCUMENT Guvernul avansează o listă cu proiecte strategice, estimate la 15-20 miliarde de euro, ca urmând să fie lansate pe baza noii Legi a parteneriatului public privat

DOCUMENT Guvernul avansează o listă cu proiecte strategice, estimate la 15-20 miliarde de euro, ca urmând să fie lansate pe baza noii Legi a parteneriatului public privat
scris 22 mai 2018

O listă cu proiecte strategice, estimate la 15-20 miliarde de euro, au fost avansate marți seara de Guvern ca urmând să fie lansate pe baza noii Legi a parteneriatului public privat, document axat în principal pe autostrăzi și spitale.

Pe listă se află, printre altele, autostrăzile Târgu Neamț-Iași-Ungheni, Ploiești-Râșnov și Sudului (București - Alexandria - Craiova - Lugoj).

Urmărește-ne și pe Google News

În plus, un alt proiecte vizează operarea rețelei de spitale CFR în parteneriat public-privat, acesta urmând să fie primul parteneriat public-privat pentru operarea de servicii publice.

Astfel, investitorul privat ar urma să preia operarea celor 15 unități spitalicești, unde lucrează 3.899 de angajați, ar investesti în modernizarea lor și ar prelua veniturile de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru o perioadă de timp agreată în parteneriatul.

EXCLUSIV Eurostat nu acceptă garanții guvernamentale pentru Fondul Suveran și cere ca acesta fie autonom, chiar dacă statul poate pierde majoritatea la companiile de stat. Lista companiilor incluse a fost redusă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Eurostat nu acceptă garanții guvernamentale pentru Fondul Suveran și cere ca acesta fie autonom, chiar dacă statul poate pierde majoritatea la companiile de stat. Lista companiilor incluse a fost redusă

Un alt proiect vizează construirea complexului medical Carol Davila, care va include și un centru de cercetare, facultate de medicină, cămine studențești, locuințe pentru medici, școli, grădinițe, zonă comercială, infrastructură pentru însoțitorii pacienților și un hotel cu minimum 2.000 locuri.

Acesta va fi construit în zona Mogoșoaia, pe Șoseaua București-Târgoviște, și va avea legătură cu aeroportul Henri Coandă, metroul, Gara de Nord și infrastructura rutieră.

Acesta ar permite relocarea unor unități medicale din Capitală aflate în clădiri care nu permit modernizarea sau extinderea și ar avea o suprafață totală construită de circa 130.000 metri pătrați.

Documentul poate fi citit integral AICI.

Guvernul a adoptat recent o ordonanță de urgență care reglementează încheierea și derularea parteneriatului public-privat.

viewscnt
Afla mai multe despre
proiecte
autostrazi