Date preliminare: creșterea economică trimestrială a zonei euro a stagnat, inflația continuă să scadă

Date preliminare: creșterea economică trimestrială a zonei euro a stagnat, inflația continuă să scadă
scris 31 oct 2019

Creșterea economică trimestrială în zona euro a stagnat la 0,2% în iulie-septembrie, potrivit datelor preliminare publicate joi de Eurostat, evoluția fiind peste estimările economiștilor, care anticipau încetinirea ritmului de creștere. Datele publicate astăzi de biroul european de statistică nu includ însă evoluția celei mai mari economii europene, Germania.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Urmărește-ne și pe Google News

Dacă așteptările negative ale analiștilor în legătură cu economia germană se vor confirma pe 14 noiembrie, când Germania va publica datele privind evoluția PIB în trimestrul al treilea, avansul economic al zonei euro ar putea fi revizuit în scădere.

Economiștii intervievați de Reuters anticipau, pentru zona euro, o creștere economică de doar 0,1% față de trimestrul anterior.

În UE, creșterea economică trimestrială a urcat la 0,3%, de la 0,2% în trimestrul anterior, potrivit datelor preliminare.

ULTIMA ORĂ Fed taie dobânda-cheie pentru a treia oară și semnalează că va lua o pauză CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fed taie dobânda-cheie pentru a treia oară și semnalează că va lua o pauză

În ritm anual, creșterea economică a zonei euro a fost de 1,1% (față de 1,2% în trimetsrul al doilea), în timp ce, în UE, economia a crescut cu 1,4% (ritm constant față de trimestrul precedent).

Rata anuală a inflației în zona euro a continuat să scadă în octombrie, ajungând la 0,7% (de la 0,8% în septembrie), pe fondul declinului puternic înregistrat de prețurile la energie, potrivit primei estimări. Prețurile la energie au scăzut cu 3,2%, după un declin de 1,8% în luna precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
crestere economica
economie zona euro
inflatie
preturi
germania