Al doilea mare angajator din Bistrița-Năsăud disponibilizează 300 oameni, din lipsă de comenzi

Al doilea mare angajator din Bistrița-Năsăud disponibilizează 300 oameni, din lipsă de comenzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2024

Cel de-al doilea mare angajator din județul Bistrița-Năsăud, specializat în producția de sisteme complete de răcire și schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu și oțel inoxidabil, a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) că va disponibiliza 300 de angajați, din total de 1.855 pe care îi are în fabricile din Bistrița și Prundu Bârgăului.

Cu aproape două luni în urmă, cel mai mare angajator din județ, cu circa 3.600 de salariați, anunțase la rândul său concedieri.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Comerțul face un pas în spate la mijlocul verii. Încrederea consumatorilor e în creștere, dar nu și cea a managerilor CITEȘTE ȘI GRAFICE Comerțul face un pas în spate la mijlocul verii. Încrederea consumatorilor e în creștere, dar nu și cea a managerilor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit datelor comunicate de către Maria Roman, consilier în cadrul AJOFM Bistrița-Năsăud, compania RAAL Bistrița, confruntată cu lipsa comenzilor, va renunța la 300 de angajați în trei etape: 100 începând cu mijlocul lunii septembrie, alți 100 la finalul acestei luni și restul de 100 în octombrie, scrie Agerpres.

Angajații disponibilizați nu vor primi salarii compensatorii, dar au beneficiat din partea AJOFM de servicii de preconcediere.

În ceea ce privește compania Leoni Bistrița, cel mai mare angajator din județ, numărul celor care vor intra în șomaj în luna septembrie a fost redus la jumătate față de estimarea inițială.

"În urma negocierilor cu sindicatul, cu salariații, s-a redus cifra și, din 420, au rămas undeva la 190 de persoane. Au ținut cont de situația financiară, starea familială, socială și au mai tăiat de acolo. Totuși, au fidelizat angajații, chiar dacă pleacă, cu de la unu până la cinci salarii compensatorii, ceea ce au prevăzut în contractul colectiv de muncă", a declarat reprezentanta AJOFM.

România, printre țările membre cu cele mai mari creșteri ale prețurilor producției industriale CITEȘTE ȘI România, printre țările membre cu cele mai mari creșteri ale prețurilor producției industriale

Producătorul de echipamente și cablaje auto Leoni a explicat, în luna iulie, prin intermediul unui comunicat de presă, că decizia privind reducerea numărului de angajați a fost luată pe fondul scăderii drastice a comenzilor pentru vehicule electrice.

La sfârșitul lunii iulie, în evidențele AJOFM Bistrița-Năsăud erau înregistrați 4.364 de șomeri, din care 2.134 femei, rata șomajului fiind de 3,77%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
raal bistrița
concedieri