Guvernul discută un Memorandum întocmit de Ministerul Economiei privind acordarea unor ajutoare de stat în industria siderurgică. Motivul invocat este că industria siderurgică nu face față costurilor cu decarbonizarea. Acest memorandum apare după ce reprezentanții companiilor siderurgice s-au plâns că sectorul se confruntă cu o situație economică dificilă.
Guvernul va aproba prelungirea derulării Programului Național Dezvoltare Locală.
Datele statistice arată că Estul Germaniei a făcut progrese în ultimul deceniu pentru a ajunge din urmă Vestul mai bogat, însă acest succes nu a reușit să înlăture pesimismul economic ce a alimentat un avans al partidelor antisistem, arată o analiză Reuters.
Încrederea consumatorilor din SUA a crescut la cel mai mare nivel din șase luni în august, pe fondul optimismului față de perspectivele economice, dar americanii devin din ce în ce mai îngrijorați de piața muncii, după ce rata șomajului a ajuns luna trecută aproape de maximul ultimilor trei ani, de 4,3%, transmite Reuters.
Managerii estimează o creștere moderată a activității în construcții, comerțul cu amănuntul și servicii, o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare, construcții și servicii, precum și creșterea prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul, până în octombrie, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
Principala sursă de finanțare a noii Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Minier, Petrolier și al Stocării Geologice a Dioxidului de Carbon (ANRMPSG), fosta ANRM, prevăzută de ordonanța de urgență de înființare a instituției, adoptată la finalul lunii iunie, este neconstituțională, avertizează industria românească a materialelor de construcții.
Nivelul datoriei e mare doar comparativ cu ce aveam în trecut, dar pentru agențiile de rating este un nivel foarte bun față de alte țări din UE, a declarat Ștefan Nanu, Directorul Trezoreriei statului, pentru Profit.ro, în reacție la articolul site-ui nostru legat de creșterea accelerată a datoriei țării.
Agricover semnează . Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Aproximativ 15% din totalul contractelor la nivel național sunt încadrate pe salariul minim, dintr-un total de 6,66 de milioane de contracte, în scădere față de anul anterior când ponderea acestor contracte era de 26%, se menționează într-o analiză a tendințelor sectoriale, publicată de Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa".
Prețul mediu pe metrul pătrat util la nivel de țară ajunge în T2 2024 la 1.599 euro, iar Indicele Puterii de Cumpărare continuă să scadă și în al 2-lea trimestru al anului 2024, la valoarea minimă a ciclului imobiliar actual. Mai exact un român cu salariul mediu are nevoie de 1,52 salarii pentru un metru pătrat de locuință, iar un bucureștean de 1.28 salarii medii nete.