Delgaz Grid (fost E.ON Distribuție Romania) Târgu Mureș a primit 4 oferte pentru servicii de pază și securitate, contractul fiind estimat la 19,7 milioane de lei, fără TVA, pe o perioadă de 3 ani.
Ofertele au fost depuse de Securitas Services Romania, G4S Secure Solutions (alături de 43 de subcontractanți) și asocierile formate din Justice Security Services, GIP Est și Real Protection Guard (subcontractanți Legion guard, GIP Tehnic, Prodbac Security, Liga de Protecție și Securitate), respectiv Civitas PSG, Civitas Systems și Civitas DIR (alături de 19 ofertanți).
E.ON Distribuție România și-a schimbat denumirea, de la 1 ianuarie 2017, în Delgaz Grid. Motivul este o Directivă UE din 2009 privind piața comună a energiei, care stipulează că, în cadrul holdingurilor energetice care dețin atât companii de distribuție, cât și firme de furnizare de energie și gaze, distribuitorii și furnizorii nu pot avea același nume, pentru a nu induce consumatorilor confuzie între distribuitorii și furnizorii din același grup și pentru a încuraja concurența pe piața de furnizare. E.ON deține în România și furnizorul de electricitate și gaze E.ON Energie.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
E.ON Distribuție România, actualmente Delgaz Grid, deține monopolul zonal al distribuției de energie electrică în regiunea Moldovei, unde operează o rețea de distribuție de peste 80.000 de kilometri.
De asemenea, operează rețelele locale de distribuție a gazelor naturale din județele din nordul țării (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău), lungimea totală a rețelelor fiind de peste 20.000 de kilometri.
CITEȘTE ȘI Firma de asigurări a statului face pierderi după pierderi. Și-a redus capitalul la jumătateÎn total, compania distribuie energie electrică și gaze naturale unui număr de circa 3 milioane de clienți. E.ON Distribuție România SA a fost rezultatul fuziunii, la finalul anului 2014, dintre operatorii de distribuție de gaze și electricitate controlați de grupul german E.ON în România, care funcționau separat anterior, pe firme diferite.
Fuziunea s-a efectuat prin absorbirea E.ON Moldova Distribuție SA, distribuitorul de energie electrică, de către E.ON Gaz Distribuție SA, și schimbarea numelui companiei, în urma operațiunii, în E.ON Distribuție România SA.
Anul trecut, E.ON Distribuție a raportat un profit net de 260,3 milioane lei, triplu față de 2014, la o cifră de afaceri de 1,6 miliarde, dublă față de anul anterior, ca urmare a fuziunii relatate mai sus.