Universitatea București a inițiat o procedură de prospectare a pieței în vederea introducerii unei soluții de tip self ticketing și de tip kioșk la Grădina Botanică, care primăvara și vara este vizitată de aproape 35.000 de persoane pe lună.
Autoritatea contractantă dorește o estimare a cheltuielilor prevăzute pentru o lucrare completă, care să cuprindă atât soluția, cât și echipamentele și serviciile de mentenanță și suport.
“Accesul în Grădina Botanică, sere cât și muzeu ar trebui să se facă prin delimitare și control automat. Vizitatorul ar trebui să aibă posibilitatea să își achiziționeze biletul de la un aparat automat de tipul celor care furnizează atât abonamente cât și bilete pentru o zi/vizită, dar și individual pentru fiecare zonă de vizitare. Se dorește implementarea unei strategii de achiziționare bilete sub formă de abonamente lunare, vizitare gradină bilet întreg și redus, intrare în sere variantă bilet întreg și redus. Prin toate acestea se dorește eliminarea caselor de marcat și implicit nevoia de a avea support uman”, se arată în documentația procedurii de prospectare a pieței.
CITEȘTE ȘI Patronatele din turism: aproape un sfert din turiștii de pe litoral sunt cazați "la negru". În unele stațiuni, numărul locurilor de cazare în structuri necalificate l-a depășit pe cel din hoteluriAutoritatea contractantă solicită ca soluția propusă să fie prezentată în două variante, respectiv livrare de echipamente și servicii de instalare, configurare și instruire și închiriere de echipamente, de instalare, configurare și instruire.
“Grădina Botanică primește, în luni de primăvară și vară, până la 35.000 de persoane într-o lună. Fluxul scade considerabil în lunile de iarnă. De aceea, este binevenită și o variantă de ofertă sub formă de închiriere atât aparatura mobilă cât și servicii de mentenanță și suport. (...) Pe lângă achiziționarea aparatelor pentru bilete, sunt necesare și sisteme de turnicheți sau sisteme de uși batante”, se mai spune în documentație.
Situată în Șoseaua Cotroceni 32, Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” poate fi vizitată zilnic între orele 08-20 în perioada 16 martie – 15 octombrie și între orele 09-17 în perioada 16 octombrie – 15 martie.
Muzeul Botanic este deschis între orele 10-15 în zilele de marți, miercuri, joi, vineri și între orele 09 – 13 în zilele de sâmbătă și duminică, programul de vizitare fiind similar și în cazul serelor de expoziție și Pavilionului Pădurea Tropicală.
Un bilet întreg pentru vizitarea Grădinii Botanice costă 10 lei în perioada 16 martie – 15 octombrie și 5 lei în perioada 16 octombrie – 15 martie.
Muzeul Botanic și serele pot fi vizitate cu 5 lei, bilet întreg.
Un abonament lunar (intrări nelimitate în Grădina Botanică timp de o lună calendaristică) costă 100 lei. Studenții și salariații Universității din București beneficiază de intrare gratuită.