Spitalul Polisano din Sibiu va investi circa 2 milioane euro într-o sală de operații hibrid pentru operații cardiace mixte și foarte complexe. Această investiție reprezintă pasul final pentru deschiderea unui centru de tratare a infarctului miocardic acut în Sibiu, care să deservească pacienții din întreaga regiune Centru.
Grupul Polisano, înființat de familia Vonica din Sibiu, mai cuprinde un lanț de policlinici, un distribuitor farmaceutic și o fabrică de medicamente.
Concomitent cu investițiile în spital, președintele grupului Polisano, Remus Borza, a anunțat, vineri, că "undeva între 100 și 200 de salariați de la Polisano Distribuție” urmează să fie disponibilizați întrucât firma "are probleme de lichidități”. El nu exclude posibilitatea ca Grupul Polisano să renunțe la firma de distribuție.
Acesta a afirmat că distribuția este singurul segment din Grupul Polisano care are probleme, spitalul fiind "cel mai profitabil spital privat din România”.
CITEȘTE ȘI Remus Borza spune că vor fi disponibilizați "100-200 de salariați de la Polisano Distribuție”: Firma are probleme de lichiditățiÎn luna mai, Remus Borza a anunțat un acord pentru vânzarea a 78 de farmacii din grupul Polisano către Sensiblu. Borza explica tranzacția prin nevoia de lichiditate pentru susținerea distribuitorului de medicamente Polisano.
Valoarea tranzacției, care este analizată de Consiliul Concurenței, s-ar ridica la circa 20 milioane euro, potrivit unor declarații anterioare pentru Profit.ro ale președintelui grupului Polisano, Remus Borza.
Declinul distribuției de medicamente a Polisano a început în 2014, după sinuciderea proprietarului Ilie Vonica, pe fondul arestării soției sale în dosarul rețetelor false și problemele firmelor sale.
Ilie Vonica, de profesie medic ginecolog, a construit după 1989 un grup farmaceutic din care face parte distribuitorul farmaceutic Polisano, centrele medicale generaliste Clinica Polisano, centre de fertilizare in vitro, un spital privat în Sibiu, rețeaua de farmacii Rețeta și producătorul de medicamente Polipharma Sibiu. Pe lângă aceste activități, grupul deținea și un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agenție de turism proprie, proiecte de sport și agrement, construcții imobiliare și real estate.