BCR Pensii Private și-a redus capitalul social cu 102,5 milioane de lei, la 88,5 milioane de lei, pentru acoperirea unei părți din pierderea contabilă din anii precedenți.
Administratorul de pensii private este pe minus de la înființare, în anul 2007. Datele Ministerului Finanțelor arată că BCR Pensii a înregistrat pierderi cumulate de 102,2 milioane de lei în perioada 2011 - 2014.
La începutul acestui an, acționarii companiei au acoperit parțial pierderile acumulate în anii precedenți din prime de capital.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Potrivit companiei, administratorul a consemnat de la înființare și până la finele anului 2014 pierderi de 171,25 milioane de lei.
Primele de capital ale BCR Pensii Private însumează 78,82 milioane de lei, din care 68,72 milioane de lei vor acoperi pierderile companiei.
Administratorul de pensii private este deținut aproape integral de Banca Comercială Română (BCR) - 99,99%, cea mai mare bancă locală și membră a Erste Group.
Compania administrează fondurile BCR Pensii și BCR Plus.
CITEȘTE ȘI ASF vrea evaluări dure pentru șefii din asigurări și pensii privateÎn februarie 2015, directorul general al administratorului, Lucian Anghel, a declarat într-o conferință că bugetul companiei prevede obținerea de profit în 2015.
El a explicat că pierderile din anii precedenți provin din trei achiziții efectuate pe piața de profil.
BCR Pensii a preluat, în 2009, fondurile gestionate de Omniasig Fond de Pensii (Omniforte), OTP Fond de Pensii (OTP) și Prima Pensie Fond de Pensii (Prima Pensie).
Valoarea cumulată a celor trei operațiuni s-a ridicat la 23,2 milioane de euro, conform datelor publicate de administrator în Monitorul Oficial.
În a doua parte a anului 2009, BCR Pensii a intrat și pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), prin preluarea administrării fondului BCR Prudent (redenumit BCR Plus) de la BCR Asigurări de Viață pentru suma de 2,6 milioane de euro.
Ultimele informații ale adminstratorului de pensii private arată că gestionează active de peste 1,8 miliarde de lei, din care 1,6 miliarde de lei pe Pilonul II (pensii private obligatorii).