Alro: Rezervele de bauxită din Sierra Leone sunt estimate la 53,6 milioane de tone, suficient pentru 20 de ani de funcționare

Alro: Rezervele de bauxită din Sierra Leone sunt estimate la 53,6 milioane de tone, suficient pentru 20 de ani de funcționare
scris 8 iul 2018

Resursele totale măsurate de bauxită ale minelor operate de Grupul Alro în Sierra Leone au fost estimate la 53,6 milioane de tone, o cantitate suficientă pentru o perioadă de aproximativ 20 de ani de funcționare, la ratele curente de exploatare. Informațiile apar în prospectul privind vânzarea a 53% din acțiunile producătorului de aluminiu Alro, transmite News.ro.

Acționarii companiei, Grupul rus Vimetco și Conef SA, scot la vânzare 383,79 milioane de acțiuni Alro Slatina, pe care speră să obțină maximum 2,37 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Acționarii vor să vândă acțiunile combinatului printr-o ofertă publică secundară ce va fi derulată pe Bursa de la București (BVB) în perioada 2 - 16 iulie 2018.

Ministerul de Finanțe: Românii au investit peste 786 de milioane de lei în titlurile de stat ”Centenar” CITEȘTE ȘI Ministerul de Finanțe: Românii au investit peste 786 de milioane de lei în titlurile de stat ”Centenar”

Grupul Alro este organizat în patru divizii: bauxită, alumină, aluminiu primar și aluminiu procesat.

Din aproximativ 5,7 tone de bauxită extrasă din Sierra Leone, Grupul Alro produce două tone de alumină; aproximativ două tone de alumină îi sunt necesare grupului pentru a produce o tonă de aluminiu.

Divizia de bauxită a Grupului Alro, achiziționată în 2011, include Sierra Mineral, Bauxite Marketing Ltd și societatea de tip holding a acestora, Global Aluminium Ltd. Grupul extrage bauxită din minele pe care le exploatează, situate în districtele Bo, Bonthe și Moyamba din provincia sudică a Sierrei Leone (Africa), pe care o furnizează grupului pentru producția de alumină.

În prezent, Alro operează minele prin intermediul Sierra Mineral în baza unui contract de exploatare minieră încheiat cu Guvernul din Sierra Leone în iulie 2012 pe o perioadă de 20 de ani de la data intrării în vigoare, până la data de 31 decembrie 2031, care poate fi prelungită. Sierra Mineral a fost principalul furnizor de bauxită al grupului din 2009 și este, în prezent, unicul furnizor de bauxită al Alro.

Cantitatea de bauxită transportată din Africa în România a crescut de la aproximativ 1,3 milioane de tone în 2015, la 1,5 milioane în 2016 și apoi a scăzut la 1,4 milioane de tone în 2017. Grupul vinde surplusul de bauxită unor terțe părți.

Fitch a confirmat ratingul României la \ CITEȘTE ȘI Fitch a confirmat ratingul României la "BBB minus", dar avertizează că ar putea depăși ținta de deficit în 2018 și 2019

La nivelul anului 2017, 80,5% din bauxita extrasă de grup a fost utilizată în cadrul grupului, în timp ce 19,5% din aceasta a fost vândută integral unor clienți externi din străinătate, în baza unor contracte de vânzare spot.

Producția totală de bauxită realizată de grup în primele trei luni ale anului s-a ridicat la 592.428 tone, de la 466.437 tone în trimestrul 1 din 2017.

”Grupul se concentrează pe creșterea eficienței de exploatare a unităților și echipamentelor sale de exploatare minieră prin programe de reparații și întreținere periodică și a reușit să diminueze costul total al producției de bauxită de la 156 lei pe tonă în 2015 la 132,7 lei pe tonă în 2016 și 124,8 lei pe tonă în 2017”, arată prospectul.

Grupul Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa cu operațiuni care acoperă toate etapele semnificative ale producției de aluminiu. Utilizând bauxita extrasă din minele pe care le exploatează în Sierra Leone (Africa), grupul produce alumină, principala materie primă utilizată pentru producția aluminiului, prelucrată în rafinăria sa din Tulcea, România.

ANALIZĂ Prima Casă a devenit periculoasă! Concluzia, asumată și de \ CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Prima Casă a devenit periculoasă! Concluzia, asumată și de "Sfatul Înțelepților" din BNR, Finanțe și ASF

 În 2017, grupul a produs 1.787.716 tone de bauxită și respectiv 472.606 tone de alumină.

Bauxita se găsește în cantități mari în zone tropicale ale lumii, principalele rezerve aflându-se în Guineea, Australia, Brazilia, India și China. În timp ce China este un important producător de bauxită, baza de rezerve curente a țării este mică, raportat la cantitățile extrase din mină.

În general bauxita conține 30-60% alumină și se prezintă sub forma a două tipuri principale: bauxită lateritică (trihidrat) și bauxită carstică (monohidrat).

Rezervele globale de bauxită sunt abundente și chestiunea epuizării nu este considerată a fi o problemă în viitorul apropiat al industriei.

Rezervele curente cunoscute de 30 miliarde de tone sunt suficiente pentru 95 de ani la rata curentă de extracție. Conform studiului US Geological Survey din ianuarie 2018, peste 50% din rezervele cunoscute la nivel global se află în trei țări: Guineea, Australia și Brazilia.

Resursele globale de bauxită, care au grade diferite de fiabilitate, variază de la 55 la 75 de miliarde de tone și reprezintă echivalentul a peste 200 de ani de producție minieră la ratele de extracție din 2017.

Dată fiind natura depozitelor de bauxită, exploatarea minieră este un proces relativ simplu și cu cost scăzut, în urma acestuia obținându-se un minereu roșu tipic (datorită prezenței fierului).

Potrivit estimărilor CRU International Limited, producția globală de bauxită a ajuns la 318 milioane de tone în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
sierra leone
bauxita
rezerve
vanzare
actiuni
vimetco
conef