Startup-ul VR2MED, fondat de patru studenți la Facultatea de Inginerie Medicală, din cadrul Universității Politehnica București, care a creat o platformă similară cu Netflix - doar că în loc de filme, va oferi conținut video pentru studenții de la medicină - estimează că va ajunge la circa 200.000 de utilizatori în primul an de funcționare.
Platforma, dezvoltată în cadrul programului de preaccelerare Innovation Labs, va fi lansată pe piață în 2023.
„Este o platformă similară cu Netflix în care vom avea content filmat direct în sala de operații accesibil prin intermediul unor căști de VR. Ne orientăm în primul rând către facultăți, care să permită accesul studenților la noi în platformă și la content. De asemenea, discutăm și de modelul B2C, adică ne orientăm către studenți direct. Până acum ne-am finanțat din surse proprii și am investit undeva la 15.000 de euro.
Ideea noastră ca să poată să prindă contur a trecut prin acceleratorul de business Innovation Labs, care ne-a ajutat să dezvoltăm ideea, ne-a ținut în priză cam aproximativ 5 luni în care am muncit intens. Dar, pe lângă Innovation Labs, există foarte multe programe în România pentru tineri care îi poate ajuta să ajungă de la idee într-un stadiu mai avansat”, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Vlad Doboș, CEO VR2MED.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Platforma are în acest moment peste 100 de ore de conținut filmat în sălile de operații și plănuiește să ajungă la circa 1.000 de ore până la lansarea pe piață.
„În România sunt 13 centre de medicină care pregătesc studenți și asta înseamnă un număr de aproximativ 200.000 de studenți pe care i-am putea avea în platformă în primul an de funcționare. Vorbim de venituri care ar putea să depășească un milion de euro în primul an.
Cel mai important aspect al business-ului nostru este conținutul și cum colectăm acest conținut, cum îl producem. Practic, tot conținutul nostru se înregistrează direct de către medici în sala de operație. Noi furnizăm tot echipamentul”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Sorin Petcu, fondator Santinela: Într-un an probabil că vom lua mai în serios posibilitatea de finanțare. Momentan, ne axăm pe EuropaPână să atragă un investitor, startup-ul vrea ca înainte să obțină tracțiune și să aibă câți mai mulți utilizatori înregistrați în platformă.
„Înainte să ajungem la investitori ne dorim să avem un feedback din partea utilizatorilor și, ulterior, vom merge cu cifrele către investitori. Până la finalul anului viitor nu plănuim să avem un investitor pentru că putem să ne finanțăm în continuare din surse proprii.
La începutul anului 2024 vrem să fim prezenți și pe piața din SUA. Suntem deja în discuții și vedem că există interes și acolo. După România, ne vom concentra pe piața din SUA. În Europa deja am primit feedback, sunt câteva universități care ne contactează și ar dori să utilizeze acest produs. Estimăm că în 2023 vom intra și în alte țări din Europa”, afirmă Vlad Doboș.
„Principala provocare ține de această parte legislativă. Atunci când ajungem în spitale trebuie să avem foarte bine pusă la punct documentația, trebuie să avem acordul spitalului, al medicului care operează și al pacientului”, adaugă el.