Casa M60 e un nou restaurant (bistrou, mai bine spus) boem al Capitalei, deschis în septembrie 2018 în Bucureștiul vechi al străzilor Icoanei, Leonida, Domnița Ruxandra, Tunari și Dogarilor. O zonă cu farmecul ei amestecat, cu copii țigani care se joacă cu nonșalanță în mijlocul străzii, printre mașini, cu copii nețigani care fac și ei aceleași lucruri, cu case și copaci bătrâni.
Deși nu am întrebat, nu am vreo îndoială că acest bistrou Casa M60 aparține celor care au deschis și țin cu succes cafeneaua M60 din Piața Amzei. Succes care le-a arătat că boema se poate vinde foarte bine și i-a încurajat să încerce să stoarcă tot ce se poate din ea.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Casa M60 e făcută după o rețetă bine verificată și confirmată pe piața localurilor boeme din București: o casă veche, interbelică, într-o parte a orașului vechi ca aceea descrisă mai sus, amenajată simplu, auster, ecologic, cu o economie afișată vizibil.
Meniul e și el făcut după un tipic boem anume: feluri puține, destul de simple, ușoare, spre zona dietetică, multe legume, fructe, puține grăsimi, bucătărie urbană, de regulă, cu feluri de mâncare cu denumiri și ingrediente care duc către Orient, fie el apropiat sau îndepărtat. Noi am luat un humus cam fără gust, somon cu sos de zmeură și piure cam la fel, chifteluțe suedeze foarte bune și o salată cu avocado și somon care nu a fost deloc bună, erau câteva lucruri aruncate la întâmplare în farfurie. Pâinea, însă (“pita” îi spun ei) a fost excelentă, ne-am adus cu toții aminte de ea multe zile după aceea.
Serviciul a fost foarte bun, și cei de la Casa M60 știu foarte bine că aici e “cheia”! Asta înclină balanța într-o parte sau în alta, către un local cu adevărat boem sau o imitațiune a acelora. Ne-a plăcut mult de chelner, se încadra perfect în context.
Clienții la fel, consumatorii tipici de boemă bucureșteană: figuri de intelectuali, politicoși și rezervați, tăcuți când nu aveau ceva iminent de comunicat.
Casa M60 pare să-și fi câștigat și consolidat rapid locul printre localurile boeme ale Bucureștiului, pe măsura faimei lui M60 Cafe din Piața Amzei. Sper să le meargă bine și să îi inspire și pe alții. Schimbările în această direcție pe pestrița piață a restaurantelor bucureștene mi se par mai mult decât binevenite.