Știința fabricării boemei de larg consum s-a perfecționat destul de mult în ultimii doi ani, așa că aceste „localuri boeme” ies acum pe bandă rulantă, multe dintre ele suspect de asemănătoare între ele. Nu m-ar mira deloc să aflu că sunt proiectate cam de aceiași oameni, foarte deștepți în ale marketingului, într-adevăr.
Arome m-au făcut să cred mai mult în sinceritatea demersului lor, mai mult decât alții, prin meniul vegetarian (aproape parte integrantă din definiția neo-boemei) și prin plăcerea pe care mi-a făcut-o întâlnirea cu cei doi chelneri (sau ce or fi ei acolo) ai lor – cei din poze.
Ca orice local boem care se respectă, Arome ocupa o casă de pe strada Luigi Cazzavillan a Bucureștiului de altă dată, o bucată de oraș vechi cu multă poezie pentru cei care încă o mai pot vedea. Sunt aproape de capătul dinspre Mircea Vulcănescu a frumoasei străzi care se termină în Știrbei Vodă, în partea cealaltă, la Conservator.
Casa e renovată, e curată, culori calde, deschise, aranjament minimalist, după moda zilei. Au două saloane, de-o parte și de alta a unui hol în care au barul. La etaj au o firmă sau un atelier de creație vestimentară, sau așa ceva, ceea ce contribuie la înmulțirea prezenței femeiești în zonă.
Cred că cei mai mulți cunosc Arome pentru grădina din curtea din spate. Și asociază, sau chiar identifică acest bistrou cu grădina în care au făcut una dintre cele mai frumoase terase minuscule din oraș. Au un nuc mare, care acoperă vreo jumătate din ea. M-au lăsat să fac poze, așa că m-au scutit de mult scris, care oricum nu ar fi putut descrie un astfel de loc puțin obișnuit bucureștenilor.
Arome au meniu vegetarian, după cum au spus, nu au carne sau peste, și cred că bine fac. Au câteva sandviciuri, supe, salate. Noi am luat un meniu al zilei, cu o supă de sfeclă și paste cu legume, apoi un hamburger și o salată cu ceva fructe și brânză. Toate au fost surprinzător de bune, ceea ce e lucru destul de rar întâlnit prin localurile boeme.
Ne-a plăcut foarte mult de cei doi de la Arome, cu un extra semnificativ pentru făptura încântătoare din video, dată fiind natura noastră bărbătească, desigur. Clienți erau destui la prânz, și seara îmi închipui (și am și auzit, mai precis spus) că e mereu plin. Prețurile normale – chiar foarte rezonabile aș spune, în schimbul unui loc atât de frumos și a atâtor zâmbete senzuale.
Arome, bistroul acesta vegetarian cu grădina lui colorată și cu marele nuc, cu ființele acelea deschise și zâmbitoare pe care le-am văzut, e, așadar, unul dintre cele mai plăcute locuri în care am ajuns în ultima vreme. Auzind că le merge atât de bine, sper să facă și alții la fel ca ei, pentru că locuri ascunse în București sunt încă destule…