Situat în inima Moldovei, Conacul Polizu, care a trecut printr-un proces amplu de restaurare ce a durat 5 ani, și-a deschis porțile pentru vizitatori în 2011.
„Conacul este o bijuterie a Moldovei care a fost uitată și lăsată în paragină, dar care prin eforturi foarte mari a fost readusă la viață. Este un edificiu construit în 1880 de familia Ghica, care a avut un impact foarte mare local, dar și în toată țară. Conacul Polizu este un edificiu realizat în maniera neoclasică, situat pe vârful unui deal, o poziție strategică la vremea aceea, avea undeva la 2.000 de hectare.
Astfel că, conacul a fost mereu înconjurat de foarte multă vegetație, grădini, parcuri. Acest parc și această grădină ne facem să avem un element distinctiv față de celelalte conace”, spune, la emisiunea (Re)Descoperă România de la PROFIT NEWS TV, Andreea Ștefănucă, project manager Conac Polizu.
Conacul Polizu este situat în satul Maxut din județul Iași, o zonă care oferă turiștilor multiple posibilități de a-și petrece timpul liber.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Este o zonă foarte frumoasă și plină de locuri de vizitat, foarte mult interes a fost pentru Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni, pentru că e o civilizație foarte interesantă. La Iași avem clar obiective turistice interesante, multe mănăstiri în zonă”, afirmă aceasta.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România – Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis: Investitorii vor trece la varianta achizițiilor pe companii cu taxare inversă. Se vor reduce investițiile prin persoane fiziceActivitatea principală a Conacului Polizu o reprezintă zona de evenimente, însă se concentrează și pe turismul de leisure.
„Profilul conacului e unul destul de complex. În funcție de serviciile prestate ne adresăm unui alt segment. Pe partea de organizare nunți și evenimente private, care este practic activitatea noastră de bază, ne adresăm unui public tânăr, între 20 și 40 de ani, atât din țară, cât și din străinătate.
Însă, avem și multe alte servicii conexe, multe alte businessuri concepute și deschise tocmai în jurul acestor activități principale, avem și partea de servicii cazare, restaurant, SPA și alte evenimente pe care le organizăm, precum târg de crăciun, brunch-uri tematice și ne adresăm aici unui public mult mai variat”, mai spune Andreea Ștefănucă.
„Ne-am dorit foarte mult ca pe perioada sezonului rece să reușim să aducem cât mai multe activități turiștilor care vin. Astfel că am conceput o zonă de SPA cu tot felul de terapii care sunt puțin regăsite în toată România. Aici am investit cel mai mult în ultima perioadă. Am investit foarte mult și în zona de evenimente”, completează ea.