EXCLUSIV Valerii Moraru, Fathi Taher sau Fiscul pot prelua brandul și palmaresul Rapidului din Giulești fără să scoată niciun ban din buzunar

EXCLUSIV Valerii Moraru, Fathi Taher sau Fiscul pot prelua brandul și palmaresul Rapidului din Giulești fără să scoată niciun ban din buzunar
scris 31 aug 2017

Brandul și palmaresul clubului istoric de fotbal, astăzi falimentar, Rapid București, evaluate la aproape 407.000 euro plus TVA, pot fi preluate de creditorii față de care clubul are datorii recunoscute oficial, în cuantum suficient cât să acopere cel puțin suma respectivă, fără să scoată niciun ban din buzunar, aceștia având posibilitatea să liciteze cu creanțele lor, potrivit regulamentului de vânzare a activelor Fotbal Club Rapid SA elaborat de lichidatorul judiciar al firmei.

"Creditorii SC Fotbal Club Rapid SA pot participa la licitație și pot pune creanța lor drept preț, cu respectarea condițiilor impuse de Legea nr. 85/2006. Aceștia nu vor depune garanția de participare în măsura în care creanța lor înscrisă în tabelul de creanțe este superioară. În cazul creanței care se depune drept preț, aceasta trebuie să acopere prețul bunului licitat, în caz contrar diferența urmând să se depună în numerar. Prin adjudecarea activului în contul creanțelor nu se poate aduce atingere ordinii de preferință prevăzute la art. 121 și 123 din Legea nr. 85/2006", se arată în documentul citat.

Urmărește-ne și pe Google News

Comitetul creditorilor Rapidului a fost convocat de lichidatorul judiciar Sierra Quadrant pe 6 septembrie pentru a aproba raportul de evaluare a activelor clubului și stabilirea metodei de valorificare a acestora, în conformitate cu regulamentul de vânzare elaborat de lichidator.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Marca comercială "Fotbal Club Rapid București", palmaresul sportiv al clubului și cele 23 de cupe și trofee din patrimoniul acestuia au fost evaluate la suma totală de 406.800 euro (1.866.439 lei) fără TVA, respectiv 484.092 euro (2.221.062 lei) cu TVA inclusă. Evaluatorul a fost firma autorizată Romprop Invest SRL.

 

EXCLUSIV Valerii Moraru, Fathi Taher sau Fiscul pot prelua brandul și palmaresul Rapidului din Giulești fără să scoată niciun ban din buzunar

EXCLUSIV Valerii Moraru, Fathi Taher sau Fiscul pot prelua brandul și palmaresul Rapidului din Giulești fără să scoată niciun ban din buzunar
Hackerii au obținut datele personale ale celebrităților care au cont pe Instagram CITEȘTE ȘI Hackerii au obținut datele personale ale celebrităților care au cont pe Instagram

Această sumă rezultată din evaluare va constitui prețul de pornire al licitației publice cu strigare de valorificare a mărcii și palmaresului Fotbal Club Rapid SA. Pasul de licitare va fi de 10% din prețul de pornire.

Cei mai mari creditori ai Rapidului, cu creanțe care acoperă suma stabilită prin evaluare drept preț de pornire al licitației, sunt societatea Azuga Waters a fostului patron Valerii Moraru și a soției acestuia Violeta (peste 71 milioane lei), ANAF (aproape 20 milioane lei), Direcția Finanțe Publice Locale a Primăriei Sectorului 6 al Capitalei (circa 7,4 milioane lei), compania imobiliară MT Property SRL a omului de afaceri iordanian Fathi Taher, fost finanțator al Rapidului (peste 10 milioane lei), dar și producătorul de motoare electrice Ana IMEP din Pitești, preluat anul trecut de la George Copos de către grupul japonez Nidec Corporation (circa 2,4 milioane lei).

Azuga Waters a familiei Moraru este și președinte al Comitetului Creditorilor Fotbal Club Rapid SA.

În planul de reorganizare a MT Property SRL a lui Taher, intrată în insolvență în 2014, este menționată o datorie de circa 8,75 milioane lei a clubului Rapid către companie, rezultată în urma unui împrumut, cu mențiunea "se execută scrisoarea de garanție".   

WhatsApp pregătește introducerea profilurilor de business – o sursă de venituri pentru Facebook și de spam pentru utilizatori CITEȘTE ȘI WhatsApp pregătește introducerea profilurilor de business – o sursă de venituri pentru Facebook și de spam pentru utilizatori

Asociația Pro Rapid, care deține baza de pregătire omonimă, și compania Ana Hotels, ambele controlate de George Copos, au creanțe cumulate asupra Fotbal Club Rapid SA de 2,08 milioane lei, sumă apropiată de prețul de pornire cu TVA al licitației de vânzare a brandului și palmaresului Rapidului din Giulești.

Foștii jucători și angajați ai clubului au creanțe cumulate de circa 7,8 milioane lei.

Ovidiu Burcă, Daniel Niculae și Daniel Pancu, care ar urma să facă parte din conducerea noului club Rapid cu care intenționează să se asocieze Primăria Sectorului 1 al Capitalei, au de recuperat în total aproape 375.000 lei, creanța cea mai mare fiind cea a lui Burcă – peste 272.000 lei.

Tabelul de creanțe al Rapidului cuprinde datorii ale clubului în valoare totală de aproape 148 milioane lei.

Smartphone-urile cu Android, în fața unuia dintre cele mai masive atacuri din istorie. Zeci de mii de dispozitive din peste o sută de țări au fost afectate CITEȘTE ȘI Smartphone-urile cu Android, în fața unuia dintre cele mai masive atacuri din istorie. Zeci de mii de dispozitive din peste o sută de țări au fost afectate

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care împuternicește Consiliul Local al Sectorului 1 al Capitalei să decidă asocierea cu persoane juridice în vederea ”realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local privind dezvoltarea unui centru sportiv” . Profit.ro a prezentat planul primăriei de sector aici.

Consiliul Local al Sectorului 1 a decis să ceară împuternicire de la CGMB în această privință într-o ședință ”cu scântei” desfășurată la finalul lunii trecute, despre care Profit.ro a scris pe larg la momentul respectiv.

Astfel, Primăria Sectorului 1 se poate asocia acum cu Asociația Sportivă Academia Rapid, înființată recent, și care a închiriat marca clubului falimentar Rapid contra sumei de 5.000 de euro pe lună plus TVA. AS Academia Rapid va evolua în sezonul 2017-2018 în Liga a IV-a de fotbal. În același eșalon va evolua și formația AFC Rapid, care a promovat din Liga a V-a. Primăria intenționează să-și adjudece definitiv marca și palmaresul Rapidului la licitația care va fi organizată de lichidatorul judiciar al fostului club aflat în faliment.

Potrivit unei OUG prin care s-a modificat Legea Sportului, administrațiile locale pot finanța activitățile sportive ale cluburilor de drept public în limita a 5% din bugetul anual. Primăria Sectorului 1 are un buget anual de 350 de milioane de euro, astfel încât poate aloca pentru activități sportive aproximativ 17 milioane de euro.

Statul împarte pâine și circ în arena bancară. Ave, Tudose, morituri te salutant! CITEȘTE ȘI Statul împarte pâine și circ în arena bancară. Ave, Tudose, morituri te salutant!

Pe 23 august, președintele Daniel Niculae, directorul tehnic Daniel Pancu, antrenorul Constantin Schumacher și managerul Ovidiu Burcă au prezentat, alături de primarul Sectorului 1 Dan Tudorache (PSD), proiectul de funcționare al AS Academia Rapid.

"Vom începe un proiect de la zero. Lipsa unor valori face ca fotbalul românesc să fie astăzi în colaps și nu lipsa banilor. Nu lisa banilor este cea mai gravă problemă în fotbalul românesc, ci promiscuitatea, minciuna, incompetența. Noi ne dorim să venim cu o nouă filozofie în fotbalul românesc. Dincolo de a aduce echipa Rapid în prim-planul fotbalului românesc, ne dorim să propunem un model educațional. Primăria se implică în modelarea tinerilor, în educație. Dorim să educăm campioni, să educăm oameni, în cadrul unei academii, pe care încercăm să o înființăm în acest an. Suntem tineri, suntem ambițioși și vom reuși. Vor fi unii suporteri care vor veni din prima lângă noi, vor crede în noi și îi așeptăm la stadion. Vor fi alții care vor fi sceptici, dar vom încerca să-i convingem. Și vor fi alții care, indiferent ce vom face, nu vor fi de acord cu noi", a declarat Burcă, într-o conferință de presă, potrivit News.ro.

Daniel Niculae a anunțat că, în afara susținerii Primăriei Sectorului 1, echipa va fi sprijinită de sponsori.

CONFIRMARE Noul calendar în care firmele sunt obligate să utilizeze case de marcat cu jurnal electronic. Guvernul renunță la ideea unui termen unic CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Noul calendar în care firmele sunt obligate să utilizeze case de marcat cu jurnal electronic. Guvernul renunță la ideea unui termen unic

"Avem un parteneriat cu primăria Sectorului 1 și cu anumiți sponsori. Ne vom baza foarte mult, pe lângă prima echipă, pe lângă procesul acesta de a reduce Rapidul în prima ligă a fotbalului românesc, pe o academie de copii și juniori foarte puternică, deoarece de acolo vin valorile și trebuie să îndrumăm copiii către sport", a spus Niculae.

Daniel Pancu s-a declarat convins că această grupare este continuatoarea vechiului Rapid, club care a dat faliment, motiv pentru care a ales să se alăture proiectului.

"Încep cu un mesaj pentru cei care contestă noua echipă a Rapidului, dar care de fapt va fi o continuatoare. Am plecat de la Rapid la Voluntari pentru că nu mai credeam decât în faliment. S-a întâmplat falimentul. Am spus că nu mă alătur niciunei echipe, entități, până când nu demonstrează că deține marca sau sigla și culorile, Lucrul acesta s-a întâmplat. I-aș întreba pe cei care ne contestă dacă știe cineva, dacă s-a făcut vreun sondaj, câți rapidiști cu vârsta între 0 și 20 de ani mai există în România. Vă spun eu că sunt foarte, foarte puțini. Aici se pleacă la un drum bazat în special pe creșterea copiilor, juniorilor în spiritul rapidist și noi ne dorim ca pese zece sau 20 de ani numele noastre să rămână pentru eternitate în memoria rapidiștilor", a afirmat Pancu.

„Efectul Terente”: Acțiunile bancare se depreciază și trag în jos bursa după declarațiile ostile băncilor ale premierului Tudose CITEȘTE ȘI „Efectul Terente”: Acțiunile bancare se depreciază și trag în jos bursa după declarațiile ostile băncilor ale premierului Tudose

Antrenorul Schumacher a spus că vrea să-i aibă în lot atât pe Daniel Niculae, cât și pe Daniel Pancu. "Să te bazezi pe Nico, pe mine mai puțin", i-a spus Pancu antrenorului.

"Sunt bucuros că fac parte din acest proiect, sunt bucuros că rapidiști ca Danel Pancu, Nicolae și cu mine suntem niște garanții pentru acest club. Sperăm ca prin noi toată suflarea rapidistă să vine să creadă în noi și să vină alături de noi. Suntem de două săptămâni în antrenamente, săptămâna viitoare vom începe campionatul. Am câțiva jucători pe care mă voi baza. Colegii mei s-au intitulat deja director tehnic și președinte, dar îi veți vedea și în teren. Ei vor fi în teren și eu pe bancă și cred că toți cei care țin cu Rapid vor veni în număr mare la stadion. Noi împreună cu ei vom încerca să renaștem Rapidul. Vor mai veni jucători în scurt timp, pentru că dorința noastră este să promovăm în fiecare an, ne dorim ca locul nostru să fie în Liga I", a spus el.

Primarul Dan Tudorache a declarat că speră ca echipa și academia să poată folosi Baza ProRapid: "Primăria a solicitat la Guvern baza ProRapid. Țelul nostru este ca academia să funcționeze la ProRapd și echipa să se antreneze pe acea bază frumoasă care se află în Sectorul 1."

Rapid va evolua pe Stadionul Giulești până când vor începe lucrările de modernizare a acestei arene și va avea un buget de peste 300.000 de euro.

"Bugetul va fi undeva la 320.000 de euro. Ei vor avea bani suficienți să ajungă an de an în liga I. Dacă e nevoie de 320.000 și vor veni cei 320.000 din bani privați, investiția primariei va fi doar în baza sportivă. Dacă vor veni mai puțini, noi vom ajunge să aibă suma necesară pentru a aduce acest proiect la bun sfârșit. Noi ne axăm pe academie. Automat, o parte va veni și la echipa de fotbal", a precizat Dan Tudorache.

viewscnt
Afla mai multe despre
rapid bucuresti
as academia rapid
giulesti
rapidul din giulesti
azuga waters
valerii moraru
fathi taher
george copos
baza pro rapid
cgmb
primaria sectorului 1
primar psd dan tudorache