Activele fondurilor de pensii facultative, în creștere

Activele fondurilor de pensii facultative, în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,45 miliarde de lei, la finalul lunii iulie, în creștere cu 28% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, conform unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

"Cele mai multe investiții au fost efectuate local (96%), majoritatea fiind denominate în lei (89,8%)", se menționează în raport.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri, cel mai scump drum județean din România - pregătit să fie deschis CITEȘTE ȘI VIDEO Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri, cel mai scump drum județean din România - pregătit să fie deschis
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Conform sursei citate, valoarea contribuțiilor virate în luna iulie a fost de 66,1 milioane lei, în timp ce contribuția medie a fost 171 lei, scrie Agerpres.

Titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 3,54 miliarde de lei, respectiv 65%. Pe locul doi se aflau acțiunile, cu 1,46 miliarde de lei (26,8%). Obligațiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 183,17 milioane de lei, respectiv 3,4% din totalul activelor.

Potrivit datelor ASF, fondurile de pensii facultative aveau 772.033 de participanți în luna iulie 2024.

Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, Generali Stabil, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea și Raiffeisen Acumulare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
active