Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a decis să își răscumpere restaurantele cu specific italian pe care le-a deschis în Australia, după ce Keystone Group, care administra acele restaurante, le-a pus în vânzare, în urma demarării unei proceduri de de lichidare administrativă, informează BBC.
Jamie Oliver a spus că este ”încântat” de perspectiva că va aduce din nou cele șase restaurante australiene în franciza inițială din care au făcut parte, scrie News.ro.
Maestrul bucătar britanic deține 42 de restaurante în Marea Britanie și peste 25 de restaurante în străinătate, care sunt administrate în numele lui.
Ferrier Hodgson, care va adminstra tranzacția, spune că Jamie Oliver este cumpărătorul potențial preferat, deoarece o revenire a restaurantelor în franciza lor de origine ar reprezenta ”un rezultat ideal”.
Jamie Oliver spune că restaurantele sale australiene - aflate în orașele Sydney, Perth, Canberra, Brisbane, Adelaide și Parramatta - sunt printre cele mai bune din lanțul din care fac parte și că plănuiește să și investească în ele.
Printre companiile administrate de Keystone Group se află și alte baruri, restaurante și hoteluri, amplasate pe întregul teritoriu al Australiei, iar unele dintre ele au fost deja vândute, după ce grupul a intrat în lichidare administrativă în luna iunie, întrucât a eșuat în tentativa de renegociere a împrumuturilor sale cu un grup de investitori.
Jamie Oliver, născut pe 27 mai 1975, în comitatul Essex din Anglia, este un maestru bucătar celebru în Marea Britanie, supranumit ”Naked Chef” (”Bucătarul dezbrăcat”). Este cunoscut în special pentru conceperea unor rețete pentru preparate sănătoase inspirate din gastronomia britanică tradițională. Celebritatea i-a adus numeroase contracte cu mai multe posturi de televiziune, unde prezintă show-uri culinare, și l-a ajutat să deschidă mai multe restaurante.