Cine se aștepta ca posesorii de Note 7 să-l închidă și să-l ascundă până în momentul înlocuirii, vor afla că cei care au apucat să-l cumpere înainte de izbucnirea scandalului îl folosesc la fel de mult și în prezent.
Aparent, riscul de explozie nu este suficient pentru a combate dependența de smartphone. Așa s-ar explica, superficial, cum se face că cei care dețin phablet-ul Samsung nu au renunțat să-l folosească sau măcar să-l deschidă mai rar din momentul în care au aflat de marele scandal al bateriilor care explodează.
Cel puțin așa susține un studiu al companiei de analiză Apteligent, ale cărei datei arată că timpul folosirii smartphone-ului Note 7 de către posesori nu a scăzut, ci s-a menținut relativ același, din momentul izbucnirii scandalului.
În altă ordine de idei, isteria creată în jurul acestui subiect nu a reușit să inspire teamă utilizatorilor. Poate că la mijloc stă clasicul ”nu mi se va întâmpla mie”. Sau poate utilizatorii cunosc că riscul este unul redus în termeni statistici. Sau poate doar am ajuns imuni și indiferenți la isterizările mass mediei.
Oricare ar fi justificarea, cele mai mari probleme pentru Samsung pare a fi cea a cheltuielilor făcute cu rechemarea și înlocuirea dispozitivelor suspecte, precum și efectele scandalului asupra vânzărilor punctuale ale acestui model.
CITEȘTE ȘI iPhone 7 își demolează concurența în testele de performanțăDeși analiștii consideră că acest scandal va avea o influență negativă asupra brandului Samsung, cel mai probabil acesta va rămâne în folclor ca o pastilă umoristică, iar de la următorul flagship, lucrurile vor reintra pe făgașul normal.
Ironic este că, indirect, vinovat de acest scandal poate fi considerat iPhone 7. Samsung a decis să lanseze mai devreme decât în anii trecuți modelul Note 7 pentru a se bucura de mai mult timp pe piață înainte de apariția lui iPhone 7. Poate că tocmai graba aceasta a influențat negativ controlul calității.