Noul vârf de gamă din 2016 al celor de la LG, smartphone-ul G5, ar putea folosi un design modular.
Nu este vorba de un sistem modular avansat, cum așteptăm să vedem la Project Ara al celor de la Google, ci doar de un sistem modular punctual care permite accesul la baterie.
LG încearcă să profite de lipsa de opțiuni de pe piață în ceea ce privește smartphone-urile care oferă acces la baterie. Majoritatea producătorilor folosesc, în prezent, un design dintr-o bucată, care nu permite utilizatorului schimbarea bateriei. Pentru acea categorie a utilizatorilor care preferă un telefon la care să poată umbla la baterie, LG se pare că va apela la un design modular pentru viitorul lor vârf de gamă.
Practic, vorbim despre acces la baterie prin detașarea parții inferioare a dispozitivului.
Pentru a face posibil un astfel de design, componentele interne din partea inferioară a telefonului, precum portul microUSB, difuzorul sau microfonul, trebuie să fie și ele deconectate și reconectate odată cu modulul respectiv.
Această abordare le-ar permite celor de la LG să ofere acces ușor la baterie și, în același timp, să realizeze un telefon mai subțire. În acest sens, pentru a face dispozitivul cât mai subțire posibil, LG a renunțat la abordarea cu butoanele de volum și power pe spatele telefonului și le-a mutat pe una din laturi.
Pe partea de dotări tehnice singurele informații vorbesc despre un ecran de 5,3 inch, o cameră foto de 16 MP și un procesor Snapdragon 820.
LG G5 ar putea fi lansat la Barcelona, pe 21 februarie, cu ocazia târgului Mobile World Congress.