Un expert în securitate a descoperit implicarea HTC în codul software care stă la baza smartphone-urilor Pixel, lansate recent de Google.
Când a prezentat modelele Pixel și Pixel XL, Google a susținut că acestea sunt primele telefoane dezvoltate 100% de companie. Este lesne de înțeles de ce a luat Google această decizie: avea nevoie de un produs care să concureze direct cu iPhone, iar pentru asta trebuia să controleze atât aspectul software, cât și pe cel hardware.
Jon Sawyer, un expert în securitate, a descoperit, însă, în codul software al modelului Pixel XL linii de cod, numite bootchain, care apar în mod tradițional în smartphone-urile făcute de HTC. Acestea sunt dovada faptului că producătorul taiwanez este responsabil măcar în parte de dezvoltarea noilor telefoane Google.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Concluzia pare să fie că Google a exagerat, ca să nu folosim alt termen, când a susținut că modelele Pixel sunt creație proprie. De altfel, am bănuit de la bun început acest lucru și sunt mai multe motive în susținerea teoriei că Google a ascuns implicarea HTC.
În primul rând, privit din față, Google Pixel aduce suficient de mult cu cele mai recente modele lansate de HTC, care, la rândul lor, seamănă destul de mult cu iPhone 6. Iar aceasta nu poate fi o coincidență.
În al doilea rând, divizia de hardware a celor de la Google a fost înființată la finele lunii aprilie, iar Pixel a fost lansat în septembrie. În cinci luni nu este timp suficient să creezi de la zero un smartphone, mai ales atunci când acesta este primul tău smartphone.
În fine, în vara acestui an, întrebat când va lansat primul smartphone Google, șeful companiei, Sundar Pichai, a declarat că Google nu are în plan așa ceva și că singurul telefon Google care va fi lansat va fi cel cunoscut sub numele de cod Ara. La puțin timp după această declarație, Google a anunțat că renunță la dezvoltarea telefonului modular Ara din cauza dificultăților de producere.
Așadar, cel mai probabil șefii Google s-au răzgândit și au schimbat în ultimul moment planurile, iar Pixel nu este altceva decât un Nexus la care s-a încercat ascunderea implicării HTC, pentru a putea vinde telefonul ca un vârf de gamă produs de Google, ce poate concura cu iPhone inclusiv la nivel de preț.