YouTube Music testează o funcție de recomandări cu ajutorul AI-ului

YouTube Music testează o funcție de recomandări cu ajutorul AI-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iul 2024

YouTube Music, serviciul de streaming dezvoltat de Google, va beneficia de aportul inteligenței artificiale pentru a crea posturi virtuale de radio pe baza comenzilor utilizatorilor.

Viitoarea facilitate va permite utilizatorilor să spună pur și simplu AI-ului ce doresc să asculte, iar acesta va genera un post virtual de radio pe baza descrierii.

Urmărește-ne și pe Google News

La fel ca în cazul chatboților, utilizatorii vor putea putea folosi limbajul natural pentru a explica în detaliu ce fel de muzică doresc să asculte.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Spotify lansează o secțiune de comentarii CITEȘTE ȘI Spotify lansează o secțiune de comentarii

Pentru crearea postului de radio virtual, inteligența artificială va ține cont de comenzile utilizatorului, dar și de istoricul de ascultare al acestuia.

Facilitatea este în prezent testată cu un număr limitat de utilizatori și ar putea fi lansată în lunile care urmează pentru abonații versiunii Premium.

Cu aceeași ocazie, YouTube Music lansează o nouă facilitate de căutare, prin care utilizatorii pot găsi melodiile căutate fredonând pur și simplu câteva note.

Tehnologia în sine nu este o noutate, fiind disponibilă de mulți ani în aplicații precum SoundHound sau Shazam.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube music
inteligență artificială