TikTok lansează o funcție de căutare a muzicii prin fredonare

TikTok lansează o funcție de căutare a muzicii prin fredonare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iul 2024

Cea mai nouă funcție TikTok, care s-a extins în ultima vreme în zona muzicii, permite utilizatorilor să fredoneze pentru a găsi în cadrul platformei melodiile căutate.

TikTok a lansat o funcție, pe care o numește Sound Search și care permite căutarea melodiilor prin simpla fredonare a acestora. Funcția poate fi utilă în cazul în care utilizatorii nu-și aduc aminte cine cântă sau cum se numește o melodie, ci doar anumite acorduri.

Urmărește-ne și pe Google News

Noua opțiune funcționează într-un mod similar altor aplicații, precum Shazam și SoundHound, care oferă de mulți ani o astfel de facilitate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Disney și Warner Bros. Discovery au lansat un pachet comun cu servicii de streaming CITEȘTE ȘI Disney și Warner Bros. Discovery au lansat un pachet comun cu servicii de streaming

Sound Search, însă, merge un pas mai departe și facilitează utilizatorilor să găsească în acest fel și clipurile video care conțin anumite melodii.

Noua funcție pare să meargă bine atunci când sunt căutate melodii foarte populare în cadrul rețelei, dar este mai puțin eficientă când sunt căutate melodii mai puțin cunoscute.

Sound Search a fost integrată în funcția de căutare a platformei sociale, unde poate fi accesată apăsând pictograma care reprezintă un microfon.

Deocamdată, noua facilitate nu este disponibilă la nivel global, fiind implementată doar pentru utilizatorii din anumite regiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
muzică