Apple ar urma să reducă cheltuielile cu filmele și serialele originale

Apple ar urma să reducă cheltuielile cu filmele și serialele originale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iul 2024

După ce a cheltuit miliarde de dolari, pentru a crea filme și seriale de calitate, Apple ar putea strânge robinetul, din cauza pierderilor de care suferă industria de streaming în ansamblu.

Vicepreședintele Apple Eddy Cue le-a cerut șefilor de studio Zack Van Amburg și Jamie Erlicht să aibă mai multă grijă cu bugetele pentru a face business-ul de streaming mai durabil.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform surselor citate de Bloomberg, Cue se referă la cheltuielile mari cu conținutul original pentru serviciul de streaming Apple TV+.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Netflix continuă să-și crească numărul de abonații și veniturile CITEȘTE ȘI Netflix continuă să-și crească numărul de abonații și veniturile

În ultimii ani, Apple TV+ a reușit să se diferențieze de Netflix și alte servicii de streaming prin crearea unui număr mai mic de producții, dar de o calitate ridicată și cu distribuții pe măsură.

Apple a cheltuit peste jumătate de miliard de dolari pe filme precum Killers of the Flower Moon, Napoleon și Argylle.

Cu toate astea, Apple este departe de cifrele avute Netflix, în ciuda impresiei generale destul de slabe lăsate de conținutul original creat de Netflix. În Statele Unite, de exemplu, audiența Apple TV+ ajunge la 0,2%, departe de cele 8 procente avute de Netflix.

Reducerea cheltuielilor cu conținutul original se pare că va coincide cu creșterea numărului de producții pe care Apple TV+ le va licenția de la diverse alte studiouri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
streaming
filme
seriale
apple tv+