PROFIT NEWS TV Roxana Mircea, partener REI Finance Advisors: Vom avea destul de multe finanțări anul acesta. Firmele care au avut scăderi ale cifrei de afaceri trebuie să fie cu ochii pe această axă

PROFIT NEWS TV Roxana Mircea, partener REI Finance Advisors: Vom avea destul de multe finanțări anul acesta. Firmele care au avut scăderi ale cifrei de afaceri trebuie să fie cu ochii pe această axă
scris 6 ian 2022

Anul 2022 vine cu tot mai multe programe de finanțare atât pentru companiile mari, cât și pentru IMM-uri. Sute de milioane de euro vor putea fi accesate prin programele operaționale de competitivitate în acest an. 

România va beneficia de o alocare de circa 80 de miliarde de euro din fonduri europene în perioada 2021-2027, dublu față de bugetul anterior, din perioada 2014-2020. 

Urmărește-ne și pe Google News

Una dintre liniile de finanțare se adresează societăților deja existente, care au fost afectate de pandemie și au înregistrat scăderi ale cifrei de afaceri în 2020 față de anul precedent, cu scopul de a se redresa, dar și dezvolta totodată. 

PROFIT NEWS TV Turismul românesc își așteaptă revenirea. Traian Bădulescu, ANAT: Dacă pandemia va trece anul acesta, probabil că din 2023 se va vedea redresarea industriei. Unde și-au petrecut românii vacanța în străinătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Turismul românesc își așteaptă revenirea. Traian Bădulescu, ANAT: Dacă pandemia va trece anul acesta, probabil că din 2023 se va vedea redresarea industriei. Unde și-au petrecut românii vacanța în străinătate

„Aici avem foarte multe domenii, de la producție, hoteluri, medical, servicii eligibile și până la construcții. Doar că, focusul este pe investiții verzi care nu generează poluare, eficiente energetic. Se cheamă programul operațional competitivitate 4.1.1 și avem o alocare de 358 de milioane de euro. Sfatul meu este ca firmele care au avut scădere să fie cu ochii pe această axă”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Roxana Mircea, partener REI Finance Advisors, una dintre cele mai dinamice companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri europene sau ajutoare de stat pentru companii cu activitate în România.

Din primăvară, vor putea fi accesate fonduri și prin Programul Operațional Regional (POR), în care va fi disponibilă și regiunea București-Ilfov.

„Vom avea undeva la 80 de milioane de euro pentru investiții și 40 de milioane de euro pentru digitalizare, pentru achiziționare de software și hardware”, continuă Roxana Mircea.

O altă schemă deja deschisă menționată de aceasta se adresează unor investiții mai mari, de minimum un milion de euro. 

„Dacă tu ai astăzi o investiție de 1 milion de euro, pe țară primești 50%, pe Ilfov și vest 35%, și pe București 10%. Acum așteptăm o hotărâre de Guvern prin care companiile mici să se poată ducă într-o finanțare de 70% nerambursabilă”, explică executivul. Ea consideră că vor fi multe măsuri de sprijin anul acesta, cu precădere pentru domenii precum producția, medicalul, dar și turismul.

PROFIT NEWS TV România riscă să devină destinație pentru vehiculele uzate. Adrian Sandu, ACAROM: Se întâmplă deja! Peste 500.000 de vehicule second hand sunt importate anual CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV România riscă să devină destinație pentru vehiculele uzate. Adrian Sandu, ACAROM: Se întâmplă deja! Peste 500.000 de vehicule second hand sunt importate anual

„Le-aș recomanda antreprenorilor să-și definească în primul rând propriile nevoi și ce le place să facă. Nu să plece neapărat de la liniile de finanțare disponibile. Acesta ar fi un prim element. Analizați foarte atent afacerea”, atrage atenția Roxana Mircea.

Agricultura este unul dintre domeniile pentru care există cele mai multe finanțări din partea Uniunii Europene. Circa 20,5 miliarde de euro sunt alocați în perioada 2021-2027, iar în intervalul de tranziție 2021-2023 domeniul agricol va beneficia de fonduri de peste 3 miliarde.

Suma totală pe care o va primi România în perioada 2021-2027, de aproape 80 de miliarde de euro, va fi folosită sub forma unui pachet de redresare economică, ce vizează pe de-o parte îmbunătățirea infrastructurii din țara noastră, construirea de noi spitale și școli, modernizarea sistemelor publice, cât și sume ce vor fi alocate pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România, în domenii cheie. 

PROFIT NEWS TV Urmează corecții la prețurile energiei. Chisăliță, Președintele Asociației Energia Inteligentă: Nivelul va fi relativ inferior față de ceea ce avem în momentul de față CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Urmează corecții la prețurile energiei. Chisăliță, Președintele Asociației Energia Inteligentă: Nivelul va fi relativ inferior față de ceea ce avem în momentul de față

Nu mai puțin de 9 programe operaționale vor putea absorbi bugetul maxim disponibil de 79,9 miliarde de euro pentru România, în exercițiul de finanțare europeană 2021-2027, printre acestea numărându-se Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD), Programul Operațional Transport (POT), Programul Operațional Educație și Ocupare (POEO), Programul Operațional Sănătate (POS), Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS), Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF), Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ), Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) sau Programele Operaționale Regionale, finanțate atât cu bani europeni, cât și de la bugetul local.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri europene agricultura
fonduri europene
por
roxana mircea
rei finance advisors
finanțări companii