Prezentă pe piață de un deceniu, Bucharest Business School (BBS) este cea mai importantă școală de afaceri de pe piață locală, având și cele mai vechi programe de MBA existente în România. Cu peste 3.000 de absolvenți, peste 100 de studenți și cadre didactice atât din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE), cât și de la universități prestigioase din afara României, Bucharest Business School a devenit un nume de referință în ceea ce privește formarea și pregătirea liderilor.
„Noi la Bucharest Business School derulăm o serie de programe de MBA pentru a realiza acest transfer de cunoaștere, deoarece ne dorim să ne plasăm ca un hub care creează cunoaștere și o transferăm către mediul socio-economic, companii, organizații atât din România, cât și din toată regiunea noastră”, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la PROFIT NEWS TV, Vasile Strat, decan Bucharest Business School.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Bucharest Business School este și singura școală de afaceri din România cu acreditare internațională acordată de Association of MBAs (AMBA), fiind parte dintr-un grup de școli selecte de la nivel mondial, care își doresc să aibă impact în regiunea din care fac parte sau, în unele cazuri, chiar global.
„Noi, deocamdată, ne dorim să avem un impact regional. Cumva, vrem să trecem granițele României, considerăm că atât noi, cât și întreaga economie a României suntem pregătiți pentru un leadership regional. Încercăm să pregătim lideri pentru a dezvolta economia și toată societatea noastră într-un mod sustenabil”, mai spune Vasile Strat.
Maria Ionescu, director financiar Mindit.io, companie românească specializată în dezvoltarea de software, este una dintre absolvenții programului ROCA Executive MBA, cel mai popular program al Bucharest Business School, realizat în colaborare cu Université du Québec à Montréal.
Și ea subliniază importanța acestor programe de MBA pentru liderii locali și cum îi sprijină pentru a deveni niște lideri regionali.
„Companiile au avut dintotdeauna ca scop să asigure servicii pentru Europa de Vest. Noi, deși lucrăm pentru o companie românească, lucrăm într-un mediu global, avem clienți și în SUA, Elveția, Germania, și am trăit întotdeauna în mediul ăsta internațional, mediul de afaceri românesc e pregătit și pentru a deservi piețe externe.
Suntem chiar foarte potriviți mai ales pentru Europa de Vest pentru că vorbim limba lor, avem mentalitatea similară și ne bucurăm și de școli de business precum e BBS, care te ajută și te însoțește în drumul tău de a te defini ca lider”, precizează aceasta.
Atât antreprenoriatul, cât și intraprenoriatul în companie sunt unele dintre cele mai importante aspecte pe care studenții Bucharest Business School le învață în cadrul programului ROCA Executive MBA, dar nu numai.
„E un program care te face să te dai un pas în spate, în sânga, în dreapta și să te uiți la activitate să vezi cum creezi valoare, cum distrugi valoare, cum poți să corectezi lucruri, cum poți tu să faci lucrurile mai bine astfel încât și organizația să urmeze exemplul pe care îl dai.
Toți cei care aleg un Executive MBA sunt deja persoane cu capacități impresionante de leadership, care au demonstrat ceva și acum vin să facă trei lucruri - să pună structura în spate și să-și bazeze din ce în ce mai mult activitatea și deciziile pe știință, să obțină o recunoaștere, și să aibă acces la o rețea. Diploma sau diplomele pe care le obțin vin la pachet cu o rețea, o ușă de acces într-o comunitate de lideri.
La o școală de afaceri se creează lideri și, după cum vedem zilele acestea, România are multe oportunități, iar valorificarea lor o să depindă de liderii care vor face sau nu vor face ceea ce ar trebui”, mai spune Vasile Strat.
Învățarea continuă este unul dintre principalii vectori care asigură atât succesul personal, cât și profesional, afirmă, la rândul ei, Maria Ionescu.
„Noi învățăm zilnic și devenim zilnic mai buni, dar, din când în când, trebuie să adăugăm pe lângă învățarea hands-on, practică, și învățarea formală, în care să ai niște ghizi care să te însoțească, să-ți ofere și niște instrumente, să te ajute să-ți pui niște întrebări mai potrivite, pentru că, odată ce ți-ai pus întrebarea potrivită, ajungi mult mai repede la răspunsuri și la strategiile pe care trebuie să ți le faci, să înțelegi mai bine mediul în care activezi, piața pe care activezi, ce face competiția, cum ar trebui să te calibrezi”, precizează aceasta.
Bucharest Business School oferă momentan trei programe de MBA, precum ROCA Executive MBA, Energy MBA și INDE MBA.
Anul acesta, candidații ROCA Executive MBA pot beneficia de reduceri de taxă și burse care însumează până la 45000 de euro. Este vorba de 20 de burse care reprezintă 15% din taxa de școlarizare și 2 burse care reprezintă 33% din taxa de școlarizare.
„Noi credem că leadership-ul pe care îl poate da România este esențial în Europa de Sud-Est. Cu cât mai mulți oameni bine pregătiți, care acționează științific, cu atât șansele noastre vor fi mai mari să ajungem la succes”, precizează Vasile Strat.
Un alt lucru important pe care îl face un program de MBA, adaugă el, este „să îți dea încredere că știi ceea ce faci, că poți să faci bine și că ai curajul să-ți asumi responsabilitatea”.
Programul de MBA, continuă acesta, e o călătorie, nu un maraton, prin care fiecare crește.
„Toate programele noastre se bazează și pe o evaluare astfel încât să ai tu încredere că știi să faci. Asta duce la creșterea încrederii”, mai spune decanul BBS.
Bucharest Business School oferă, de asemenea, și programe personalizate pentru companii, care se bazează tot pe un program de MBA.
„Pentru programele personalizate deja lucrăm cu companii din zona de energie, tehnologie, construcții, infrastructură, retail”, subliniază acesta.
Un alt aspect esențial la o școală de afaceri este comunitatea. Bucharest Business School oferă acces la o rețea globală de absolvenți, studenți și profesori
„Această comunitate rămâne unită, exista evenimente care se desfășoară periodic, de networking și socializare sau care au un anumit conținut și fac peste timp acest transfer de cunoaștere. Noi creăm rețele și lideri”, precizează Vasile Strat.