VIDEO PROFIT LIVE Sorin Cantor, Senior Trainer Axioma Solutions: Ne așteptăm ca training-urile online să continue. Este mai ieftin și îți dă o flexibilitate mai mare vis-a-vis de organizare

VIDEO PROFIT LIVE Sorin Cantor, Senior Trainer Axioma Solutions: Ne așteptăm ca training-urile online să continue. Este mai ieftin și îți dă o flexibilitate mai mare vis-a-vis de organizare
scris 2 sep 2022

Odată cu estomparea pandemiei, majoritatea solicitărilor de training-uri au fost mai mult cu desfășurare în sală decât în online, arată, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Sorin Cantor, Senior Trainer Axioma Solutions. Însă, continuă el, training-urile vor continua să se desfășoare și online, pentru că „este mai ieftin pentru companii și îți dă o flexibilitate mai mare vis-a-vis de organizare”.

„Calitatea programului este aceeași atât în online, cât și în sală. Lipsește partea cu conectarea, dar care nu neapărat că reduce din calitatea training-urilor, ba chiar sunt cazuri când o crește. Treaba celor de la HR este să mențină totuși și partea de contact fizic între angajați, în așa fel încât să nu dispară complet. Am trăit o perioadă ca într-un rollercoaster emoțional. Ne-au asaltat emoțiile cu pandemia, cu inflația, războiul, iar angajații simt nevoia să fie conectați la ceva”, spune acesta.

El observă o creștere a solicitărilor de training pentru managementul echipelor, „mai ales în metoda agile”. 

Urmărește-ne și pe Google News

„Și nu doar în industrii în care metoda a fost dedicată, gen IT, ci și în domeniul farmaceutic am văzut că s-a practicat, finanțe, banking, pentru că le oferă posibilitatea să se adapteze mult mai rapid la mediu. A început să crească și cererea de training-uri pe soft skills, care mai nou se numesc power skills, adică foarte multă inteligență emoțională, abilități de comunicare, time management. Acestea au crescut nu doar datorită emoțiilor prin care am trecut în ultimul timp, ci și ca răspuns la creșterea folosirii inteligenței artificiale și a digitalizării”, precizează Sorin Cantor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO PROFIT NEWS TV România se vede mai aproape ca niciodată de Schengen. Președintele Investitorilor Spanioli anunță la ce să ne așteptăm: Mai rapid la vamă, cost de transport redus, spațiu de comerț extins. Dar lucrurile nu vor veni de la sine! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV România se vede mai aproape ca niciodată de Schengen. Președintele Investitorilor Spanioli anunță la ce să ne așteptăm: Mai rapid la vamă, cost de transport redus, spațiu de comerț extins. Dar lucrurile nu vor veni de la sine!

De asemenea și cererea pentru training-urile de comunicare au crescut.

„Noi comunicăm de când ne naștem. Dar, să transmiți exact ce vrei și să înțelegi ce vor ceilalți implică niște abilități, pe care dacă nu le ai comunicarea poate să ducă la experiențe negative. Comunicarea înseamnă și să verifici ceea ce vezi, ce auzi, să întrebi. Sunt solicitate aceste cursuri de comunicare.

Time management este o altă abilitate care începe să fie cerută. Pandemia ne-a adus libertatea asta de a lucra de oriunde și extrem de flexibil. Dar, flexibilitatea asta ne creează probleme în a ne gestiona timpul. Și aceste abilități de time management sunt din ce în ce mai folosite”, afirmă acesta.

VIDEO PROFIT LIVE Gabriel Stănescu, director executiv Vector International: Costurile rechizitelor pentru școală au crescut cu un procent cuprins între 20 și 40%. Un ghiozdan echipat poate să coste de la 400-500 de lei și până la 800-900 de lei CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Gabriel Stănescu, director executiv Vector International: Costurile rechizitelor pentru școală au crescut cu un procent cuprins între 20 și 40%. Un ghiozdan echipat poate să coste de la 400-500 de lei și până la 800-900 de lei

Despre conceptul work-life balance, Sorin Cantor spune că majoritatea companiilor s-au raportat greșit la el.

„Una dintre erorile care s-au făcut în trecut apropo de work-life balance este că vorbim de fapt despre timpul petrecut la serviciu versus timpul personal, ceea ce era o greșeală. Acum, acest concept, creează confuzii. Nu mai e clar care e timpul pe care îl petreci la serviciu și care e timpul pe care îl petreci acasă. De fapt, e mai important echilibrul emoțional pe care îl are angajatul și, din punctul ăsta de vedere, contează nu cât, ci ce fel de timp petreci, ce faci în timpul ăla. E mai normal să se vorbească de work-life integration”, precizează el, adăugând că angajatorii și-au dat seama de această eroare și sunt tot mai preocupați de starea de bine a angajatului.

„E o temă care apare în foarte  multe raportare de anul acesta ale departamentelor de HR ca și o preocupare a acestora. Până la urmă, de starea de bine a angajatului beneficiază și angajatorul, și compania, pentru că un angajat cu o stare pozitivă are un randament mai bun, un comportament mai bun și reușește să aducă un beneficiu mai mare companiei”, arată antreprenorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
training-uri inteligenta emotionala
training-uri comunicare
axioma solutions