Startup-ul Juridiq, care a creat un produs pentru automatizarea și eficientizarea activității avocaților și a consilierilor juridici, are planuri de a atrage o rundă de finanțare, începând cu luna octombrie, și de internaționalizare în Uniunea Europeană.
„Ne-am gândit să dezvoltăm această aplicație în trei direcții, și anume de evidență dosare, care este și MVP-ul nostru, de jurisprudență, un motor de căutare eficient, și de automatizare a scrisului prin inteligență artificială. Mai exact, va analiza textul scris într-un document și va da sugestii de articole de lege, incidente sau jurisprudență favorabilă. Modelul de business este B2C, cu abonament lunar sau anual. Primele 3 dosare în aplicație sunt gratuite”, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Denis Sait, CEO și co-fondator Juridiq.
În momentul de față, produsul se află la stadiul de MVP, fiind lansat în urmă cu o săptămână pe piață.
„Urmează să dezvoltăm și să îmbunătățim pilonul de evidență a dosarelor, iar pe viitor ne propunem să le oferim un motor de căutare inteligent și eficient juriștilor pentru bazele legislative și pentru jurisprudență. Ulterior, vrem să automatizăm scrisul, astfel încât să îi ajutăm să scrie documente mult mai repede și mai bine”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Vlad Damian, Head of Investor Leasing Office, CBRE: Biroul devine mai degrabă un rezultat al unei dorințe de a lucra într-un mediu gândit în acest sens, decât o obligație. Iași, Cluj, Timisoara sunt orașe cu super potențial în continuarePână acum, dezvoltarea aplicației nu a necesitat resurse financiare foarte mari, însă startup-ul vizează ridicarea unei runde de finanțare pentru scalarea produsului.
„Noi suntem conștienți și știm că avem nevoie de finanțare, doar că până acum ne-am concentrat pe livrarea unui produs pe piață și pe urmă ne vom concentra ca acesta să aibă tracțiune. Urmează ca în octombrie să începem demersurile pentru a ridica o finanțare. Avem nevoie de finanțare pentru a crea o echipă de dezvoltare și pentru a scala mai rapid produsul pe piața locală, dar și internațională”, adaugă el.
Despre extinderea în afara granițelor țării, Denis Sait spune că este un proces complex, care implică foarte multe variabile și o analiză de piață amănunțită, dar care este posibilă.
„Există acces la datele instanțelor, precum și în România, însă nevoile lucrului cu instanțele sunt specifice. Dar un lucru care ne bucură foarte tare este că obiceiurile de organizare sunt asemănătoare, iar legea europeană este armonizată. La momentul potrivit vom prospecta și această zonă pentru că știm că e foarte valoroasă pentru noi. Deocamdată, ne concentrăm pe piața din România, pentru că aici putem face un user research cât mai amănunțit și să vedem cu adevărat care sunt problemele utilizatorilor”, precizează acesta.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Călin Cavaleru, director de strategie Color Smart Distribution: Mă aștept la o continuă sofisticare a clienților finali. Vor din ce în ce mai mult materiale spectaculoase, ecoPână acum, fondatorii startup-ului au făcut user research prin interviuri cu avocații, chestionare și au creat o comunitate pe Facebook, unde sunt înscriși 450 de profesionaliști în domeniu.
„Este foarte important ca antreprenor să realizezi un user research eficient deoarece problema reală stă în ceea ce spun clienții și nu neapărat în ceea ce ne imaginăm noi că le-ar fi lor folositor. Din discuțiile noastre, 80% din avocați au o problemă cu organizarea sau este loc de mai bine în organizare. De asemenea, am observat și faptul că 1 din 5 avocați a ratat un termen la instanță datorită organizării precare. Principalul nostru competitor este agenda fizică. Ne dorim să realizăm un produs simplu și sigur pentru juriști care să înlocuiască această agendă. Ca noi să ne atingem acest obiectiv, ținem legătura în mod constant cu publicul țintă, testăm foarte mult și dezvoltăm”, afirmă Denis Sait.