VIDEO PROFIT LIVE Ileana Cristina Alecsandri, fondator Di-Pet Centrum: Avem oameni foarte talentați, dar care preferă Occidentul. Găsim destul de greu personal. Asigurări private pentru animale?

VIDEO PROFIT LIVE Ileana Cristina Alecsandri, fondator Di-Pet Centrum: Avem oameni foarte talentați, dar care preferă Occidentul. Găsim destul de greu personal. Asigurări private pentru animale?
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2022

La fel ca și alte industrii, și sistemul medical venitar se confruntă cu provocări în ceea ce privește recrutarea de personal calificat. Tinerii preferă să migreze către țările din Occident, unde salariile sunt mai mari și au mai multe satisfacții atât profesionale, cât și personale.

„Tinerii sunt atrași de acest domeniu, însă, din păcate, mulți dintre ei pleacă la drum cu principiul că este o meserie foarte bine plătită și pot face o carieră în care profitul să fie constant și mare. Nu este chiar așa. Ca și angajator pot să spun că ne este dificil să găsim oameni pe care să îi angajăm. Tinerii sunt atrași de Occident, unde, într-adevăr, profesia noastră este mult mai bine plătită. Acolo, și platformele de lansare într-o carieră ca aceasta sunt mult mai prietenoase decât în România”, a spus, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Ileana Cristina Alecsandri, fondator Di-Pet Centrum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Ea atrage atenția și asupra lipsei de investiții în sistemul de învățământ veterinar pentru tinerii absolvenți.

„Când termină facultatea, ei au niște așteptări, dar de multe ori lucrurile nu stau așa cum și-au imaginat. Este greu să devii medic veterinar și să poți să ai o carieră satisfăcătoare din toate punctele de vedere când la noi economia nu ne permite să avem un pachet salarial atractiv sau o ofertă de angajare mai bună. Dar suntem pe drumul cel bun. Avem oameni foarte talentați, cu un potențial fantastic de a dezvolta cariere frumoase, dar este însă preferat occidentul și migrează foarte mulți încă de la terminarea facultății. Și noi, cei care încercăm să dezvoltăm afaceri, găsim destul de greu personal pe care să-l angajăm”, spune Ileana Cristina Alecsandri.

VIDEO PROFIT LIVE Virgil Chiriac, fondator Ufubo: Vrem să atragem o investiție de 500.000 de euro pentru a ne înființa birouri în SUA și Marea Britanie CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Virgil Chiriac, fondator Ufubo: Vrem să atragem o investiție de 500.000 de euro pentru a ne înființa birouri în SUA și Marea Britanie

Fondatoarea Di-Pet Centrum subliniază și faptul că nu există suficiente școli în momentul de față care să instruiască personalul mediu, precum asistenții, tehnicienii sau infirmierii.

„Cred că este un lucru asupra căruia în perioada următoare va trebui să se facă niște schimbări. Sunt școli private care se ocupă deja de asta. Sper că în 2-3 ani de zile să avem la dispoziție și platforme de recrutare pentru asemenea angajați”, precizează aceasta.

Ea adaugă că și un sistem de asigurări private pentru animale ar aduce avantaje pe piața locală.

„Multe țări din Occident folosesc deja un astfel de sistem. Din păcate, în România nu există încă o companie de asigurări pentru animale. Existența unui asemenea sistem ar fi extraordinar de eficientă. Românii ar accesa aceste asigurări cu siguranță.  Le-ar ușura foarte mult viața. Iar asemenea sisteme sunt foarte eficiente mai ales în situațiile neprevăzute”, afirmă antreprenoarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ileana cristina alecsandri
di-pet centrum
angajati medici veterinari